Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo
  • Take a seat
  • Take a seat
  • Take a seat
  • Take a seat
  • Take a seat
  • Take a seat

Fritz Hansens stol Sjuan, eller Serie 7, kommer här som barstol med helklädsel i två höjder, modell 3187 och 3197. Sjuan formgavs av Arne Jacobsen år 1955 och har genom åren kommit att bli Fritz Hansen mest sålda stol och en populär designikon världen över. Sjuan barstol följer samma design som originalet men har extra höga ben med fotstöd.

Skalet är skapat i ett stycke, bestående av nio lager fanér som skiktats med två lager indisk bomull och pressats till sin rätta form över ånga. Detta har gett Sjuan sitt tunna och eleganta skal. Ryggstödet kan även sviktas vilket bidrar till den höga komforten. För denna variant är även skalet helt inklätt och flera olika läder finns att välja mellan. Benen är gjorda i förkromat stål.

Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens överlägset mest sålda stol genom historien och trots att över 60 år gått sedan lanseringen känns designen fortfarande nytänkande tack vare Jacobsens tidlösa formspråk. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör stolen till en designikon och favorit hos oss. Sjuan finns som matbordsstol, kontorsstol, barstol, karmstol, samt i barnstorlek. Välj mellan en rad olika naturliga fanér, färgad ask eller fullackerad bok i ett stort urval av färger. Barstolen finns både med och utan klädsel.

Inga omdömen

3187/3197 Sjuan - Barstol Helklädd

Från 11 471,00 kr

 (rek. pris 13 495,00 kr)

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Fritz Hansen

Designer:

Underrede/Ben:

Förkromade stålrör

Artikelnummer:

10001335r

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.

Fler Barstolar & barpallar

Mer från Fritz Hansen