Ann Frössén 1953


Ann Frössén är en svensk konstnär. Hon har sin ateljé i Stockholm, men reser så ofta hon kan till Paris för att hämta inspiration. Hon har även studerat och bott flera år i den franska huvudstaden och är också utbildad vid konstakademin i Warszawa.
Läs mer
Ann Frössén

Förutom att ha ställt ut sina verk i Sverige och Frankrike har hennes verk sedan 80-talet visats i länder som Japan, Danmark, Ryssland, Finland, Polen, Baltikum och Tyskland. Inte bara inom konstvärlden utan också för ett flertal marin- och sjöfartsmuseer runt om i Europa. Ann målar nämligen nästan uteslutande stora och dramatiska hav, både i dess yttre och inre värld med vågor, natur och träd som bildliga symboler för livet. Att stå framför ett stort hav får en att inse hur liten människan faktiskt är i förhållande till naturen, men också till oss själva och världen i stort. Det oordnade kaos man ofta upplever när man tittar på ett hav blir en tydlig metafor för både helande energi och förstörande kraft, vilket gör Anns verk till något mer än enbart vackra målningar. De blir reflektioner över människans villkor och livets olika händelser, förändringar och olika sidor. Nyfikenhet, lust och mod finns alltid med oss - trots att vi vet att det en dag har ett slut.

Ann Frössén föddes år 1953 i Stockholm där hon alltså fortfarande delvis arbetar. Hennes verk kommer i form av storskaliga målningar och teckningar med allmänmänskliga insikter och personliga erfarenheter som utgångspunkt. Hennes verk har på senare tid utvecklats till att även omfatta foto och film i traditionell utställningsform. Hon är även grundare av Art in Office som var ett konstnärsdrivet initiativ mellan år 2005 till 2014, vars fokus var att öka intresset för konst och skapa kreativa möten mellan konstnärer och näringsliv.

Filtrera
Rensa filter
Kategorier
Pris
Tillbaka
Pris
kr kr
Visa produkter ()
Filtrera
Sortera på
Visar 1 produkter
Forgetmenot Green Forgetmenot Green
Nordiska Galleriet Art
av Ann Frössén
4 200 kr
Lagervara
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

Logga in med Facebook
eller
Ogiltig e-postadress.
Felaktigt användarnamn eller lösenord.
Öppettider kundtjänst
Nå oss via telefon, mejl eller chatt för att få svar på dina frågor gällande en produkt eller för att få inredningshjälp.
Mån-Fre 08:00 - 18:00
Lör-Sön 10:00 - 18:00
Öppettider butiker
Stockholm
Nybrogatan 11
11439 Stockholm
Mån-Fre 10:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
43137 Mölndal
Mån-Fre 10:00 - 19:00
Lör-Sön 11:00 - 17:00