Prisgaranti && Fri frakt över 500 kr
Varukorg
Support

Architectmade

Architectmade grundas år 2004 av Morten Jensen i Danmark. Företaget tillhandahåller inredningsdetaljer framtagna i samarbete med några av Danmarks mest framstående formgivare och arkitekter. Bland dessa hittar finns Poul Kjærholm, Finn Juhl, Peter Karpf och Jørn Utzon, alla namn som definierat dansk designhistoria. Företaget fokuserar på att producera väl genomtänka produkter, vilket har blivit till deras framgång och gjort produkter till ikoner. Med andra ord, dansk design när den är som bäst. Läs mer om Architectmade

Architectmade

Ett starkt formspråk och hög kvalité väger tyngre än tillfälliga trender

Architectmade producerar ett stort antal produkter formgivna av Poul Kjærholm. Han är känd för sin moderna stil med rena linjer och använder enbart material som åldras med skönhet. År 1963 designar Poul Kjærholm PK-600, en skål på 250 kilo i natursvart marmor. PK-600 är en del av Fredericia Town Hall och publiken älskar Kjærholms design när de ser den för första gången. Som ett svar på hyllningen designar han en avkomma till PK-600, en skål i mindre storlek. PK-bowl är gjord av granit och har precis som dess föregångare, en stark kontrast mellan den fyrkantiga formen och den runda bollen mitt i. Denna formgivning, med en mjuk insida och en hård utsida, symboliserar kontrasterna mellan det feminina och maskulina.

I en värld där skapande hela tiden rör sig mellan olika trender har hantverk som dessa blivit ikoniska tack vare elegant formgivning och känsla för hantverk, som visar på kunskap om hur tid påverkar material och vad hög kvalité betyder.Architectmade samarbetar med arkitekter med stor passion för skapandet. Gemensamt är tron på att skapa produkter med hög kvalité och lång hållbarhet för bättre konsumtion. De formges och produceras med tanken att det slutgiltiga resultatet ska delas från generation till generation. Därför väljs varenda bit av trä som används i produkterna ut för hand.

Lämna feedback

Vi uppskattar all feedback vi kan få om vår nya hemsida. Skriv in dina kontaktuppgifter och din feedback i forumläret nedan. Vi läser alla meddelanden och åtgärdar fel så snart som möjligt. Tack för att du tar dig tid att hjälpa oss..


Namn *

E-post *

FeedbackLämna feedback

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här