Baobab - Exklusiva doftljus | Nordiska Galleriet
SUMMER SALE - UPP TILL 60% LÄGRE PRISERSUMMER SALE - UPP TILL 60% LÄGRE PRISER
Prisgaranti Fri frakt över 500 kr100% original
Support

Baobab

Det belgiska varumärket Baobab grundas år 2002 när Valérie Bietlot börjar att stöpa ljus i sitt hem i Tanzania. Bietlot kommer från Belgien och inspireras av speciella dofter, den vilda naturen och landskapets dynamiska färger i västra Afrika. Under två års tid samlar Bietlot inspiration från alla Afrikas hörn innan hon flyttar tillbaka till Belgien och börjar producera doftljus i större kvantitet. Kollektionen All Seasons skapas först där doften och designen speglar på en tydlig anknytning till Afrika. Alla doftljus tillverkas i Europa men den dekorativa designen och de spännande dofterna tar oss långt utanför kontinentens gränser.

Dofter från världens alla hörn

För Bietlot är behållaren till själva doftljuset lika viktig som doften. Behållaren med sin originella design gör doftljuset dekorativt och till en tongivande inredningsdetalj i ett hem. I den Afrika inspirerade kollektionen All Seasons finns doftljusen Madagascar, med en lätt doft av vanilj. Zanzibar Spices, med en doft av spännande kryddor. Doftljusen i kollektionen Pearls har en elegant design och inspirationen kommer från pärlor som formats på botten av Stilla havet i över 50 års tid. Utmärkande doftljus i sortimentet är det innovativa doftljuset S 54, med inspiration från Studio 54 i New York och doftljuset Encre De Chine som har en magisk doft med inspiration från det kinesiska höglandet.

Det belgiska varumärket vill ha en hållbar produktionsprocess och stöttar den hantverksexpertis som finns i Europa. Därav tillverkas doftljusen och allt material som används i produktionsprocessen, i Europa. Mineralvaxet som ljusen stöps i är från Tyskland, glaset till behållaren är från Polen, det eleganta lädret är från Italien och dofterna komponeras i Grasse i Frankrike. De dekorativa behållarna består av handblåst glas eller metall klätt i läder. Doftljusen kommer i intensiva färger med inspiration från doftens ursprung.

Idag återfinns Baobab världen över med flaggskeppsbutiker i Bryssel och London. För att hålla sig trendmedvetna, designar och tillverkar Baobab varje år två stycken limited edition kollektioner. Inspirationen kommer som tidigare från platser långt bort, däribland från Egyptens pyramider till Kinas högland.

Baobab
Byt vy
Aktiva filter Inga aktiva filter
produkter

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här
Kundtjänst Nå oss via mail, telefon eller chatt
Öppettider kundtjänst
Mån-Fre 10:00 - 18:00
Lör 10:00 - 17:00
Sön 11:00 - 16:00
Våra butiker
Stockholm
Nybrogatan 11, 114 39 Stockholm
Mån-Fre 10:00-18:00
Lördag 10:00-17:00
Söndag 11:00-16:00
Göteborg
Barlastgatan 2, 423 01 Göteborg
Mån-Fre 10:00-18:00
Lördag 11:00-16:00
Söndag 12:00-16:00
Stäng rutan