Prisgaranti && Fri frakt över 500 kr
Varukorg
Support

Casalis

Casalis är ett holländskt företag som designar och tillverkar textilier både för privatbostäder och offentliga miljöer. I sortimentet ingår mattor, föremål och akustiska paneler som är både funktionella och konstnärliga. All tillverkning sker för hand av skickliga hantverkare i Portugal och Tibet. I mattor från regionen Beira i Portugal, kombineras den sekelgamla konsten att knyta mattor för hand med moderna material, färger och mönster. I Casalis mattor från Tibet sker tillverkningen högt uppe i Himalayas berg. Allt arbete sker för hand: från klippningen av fåren och kardandet av ullen, till färgningen och spinnandet av garnet och det slutliga knytandet av mattorna. Allt tillverkas av naturmaterial, bland annat ull från peruanska alpackor, bambu, mohair, silke och tibetansk ull. Läs mer om Casalis

Casalis

Moderna garner och traditionellt hantverk

Bland Casalis designers finns Lisbeth van der Scheer som är industriell textildesigner och färgkonsult. På senare år har hon specialiserat sig på mattdesign och ligger bland annat bakom mattorna i serien Pello. Designern Marie Mees inredningstextilier är noggrant utformade för att komplettera modern arkitektur och inredning. Hennes tyger har gjort henne till en trendsättare i textilvärlden.

Bland potentiella klassiker hittar du Buffo som är en modern och lekfull matta. Buffo tillverkas i nyzeeländsk och europeisk ull och är med sin blandning av tjocka och tunna garntrådar en flirt med 1970-talet. Beiras är en robust matta där unika mönster och färgställningar kombineras med gammalt traditionellt hantverk och moderna garner i 100 % nyzeeländsk ull. Aleksandra Gacas lekfulla golvpuffar Slumber från år 2011 tillverkas i ett tredimensionellt elastiskt tyg som påminner om ett gammaldags handarbete. Puffarna formar sig direkt efter kroppen när du sätter dig och återtar sin ursprungliga form när du reser dig. Tyget är sammetslent tack vare sin blandning av mohair och merinoull. Puffarna finns i tolv färger och är ett fint komplement till Casalis mattkollektion.

Lämna feedback

Vi uppskattar all feedback vi kan få om vår nya hemsida. Skriv in dina kontaktuppgifter och din feedback i forumläret nedan. Vi läser alla meddelanden och åtgärdar fel så snart som möjligt. Tack för att du tar dig tid att hjälpa oss..


Namn *

E-post *

FeedbackLämna feedback

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här