Cattelan Italia - Italienska designmöbler | Nordiska Galleriet
Prisgaranti Fri frakt över 500 kr100% original
Support

Cattelan Italia

Cattelan Italia är ett italienskt möbelföretag startat av Giorgio och Silvia Cattelan år 1979. Inledningsvis producerar man inredningsdetaljer och marmorbord skräddarsydda för den utländska marknaden. Efterfrågan ökar och man vidareutvecklar produktionen med ett större sortiment. I slutet av 1980-talet är kollektionerna omfattande med allt från matbord, stolar, speglar och sideboards till bokhyllor och andra möbler. Fokus ligger alltid på kvalitetsmaterial, så som de absolut finaste träslagen, skinn och formbart glas. Cattelan Italia påbörjar sin resa till att bli en av världens främsta möbeltillverkare. Läs mer om Cattelan Italia

cattelan italia

Harmoni med exklusiva material och tradition

Cattelan Italia ligger lika mycket vikt på design som funktion och innovation. Allt produceras i Italien och tillverkningsprocessen övervakas stenhård. Fabriken ligger fortfarande kvar i Veneto där företaget grundas i slutet av 1970-talet.

Man samarbetar framgångsrikt med olika formgivare som Yoshino, Emilio Nanni och Gastone Rinaldi. Detta resulterar i möbler som idag är ikoniska. Cattelan Italias tradition bygger på det Giorgio Cattelan fick lära sig som barn – hans snickare till far lärde honom allt om träslag, uppbyggnad av möbler och att skapa hållbar design. Tradition blandas med nya tekniker och nytänkande idéer.

Cattelan Italia är kända för sina marmormöbler, där man blandar innovativa tekniker kombinerat med lyx och traditionellt italienskt hantverk. Möbler ska tillföra en känsla av harmoni och lugn i hemmet, är Cattelan Italias filosofi. För varumärket är möbler och inredning någonting varsamt och spontant. Mycket mer än bara design. Inredning skapar en funktionell och vacker livsstil. Man producerar allt från sängar, speglar, stolar och lampor. Allt som passar in i ett modern hem. Cattelan Italia drivs idag av sonen Paolo Cattelan, som själv designat ett antal möbler i kollektionen, och familjeföretaget fortsätter att skapa möbler med passion för innovation och högklassiga råmaterial.

Coming soon...Cattelan Italia är inte online ännu

Tyvärr går det inte att handla Cattelan Italia online ännu, men vi jobbar på för fullt med att få upp alla våra varumärken. Under tiden kan du få information om produkter och priser genom att kontakta oss på på help@nordiskagalleriet.com eller på 08 - 442 83 60.

Befinner du dig i Stockholm eller Göteborg får du gärna besöka våra butiker så hjälper våra erfarna inredare dig.

Adress och öppettider hittar du här nedan

  • Nybrogatan 11
  • 114 39 Stockholm
  • Hitta hit
  • Mon - Fri 10-18
  • Sat 10-17, Sun 11-16
  • 08-442 83 60
  • help@nordiskagalleriet.com
Läs mer om butiken
Läs mer om butiken

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här