Cuero Design

Cuero Design är ett svenskt varumärke som grundas år 2014 av Lars Kjerstadius. Grundaren finner inspiration till att börja designa möbler från den klassiska fåtöljen Butterfly Chair. Fåtöljen formges redan år 1938 av tre argentinska designers i Buenos Aires och mottar ett flertal utmärkelser, men säljs bara i ett mindre antal.
Läs mer

Kjerstadius inspireras av fåtöljens enkla och naturliga formspråk och börjar att vidareutveckla den. Kjerstadius arbetar de kommande tio åren med att förbättra och förfina fåtöljens design och komfort med ambition att höja kvaliteten och erbjuda flera materialval. Cuero Design formger även stolar, pallar och bord där formspråket inspireras av natur med mål att möblernas design ska ge en känsla av harmoni.

cuero banner

En modern möbelklassiker i ny design

Originalfåtöljen, som även kallas Mariposa, har tilldelats ett flertal designutmärkelser och är idag välkänd. Originalet står presenterad på MoMa, Museum of Modern Art, i New York. Fåtöljen Abrazo är inspirerad av Butterfly fåtöljen med extra fokus på bekvämlighet. Inspirationen till pallen Flying Goose kommer från formerna naturen skapar själv och bekvämlighet är en utgångspunkt i designprocessen.

Cuero Design använder sig av naturmaterial och stål vid tillverkningen av deras möbler. Fåtöljer, stolar och pallar kommer i italienskt kärnläder, isländsk fårull eller transsylvanisk canvas och har ett underrede av svenskt stål. Materialets hållbarhet är viktigt och alla djurhudar är ekologiskt garvade, vilket gör att de behåller sin naturliga färg och får en platina med tid. Möblernas canvas är tillverkad i hampa, som är mer slitstark än bomull och vars produktionsprocess är mer miljövänlig än bomullens. Det isländska lammskinnet som används till möblerna, färgas med ekologiska färgpigment och är av finaste kvalitet.

Cuero Design producerar sina möbler i Sverige och arbetar idag med att utveckla nya vackra möbler att utöka sitt sortiment med. Formspråket fortsätter att vara inspirerat av natur då varumärket anser att vi behöver känna en kontakt till naturen oavsett hur tekniska vi blir. Därför designar Cuero Design möbler med naturliga detaljer och ett harmoniskt formspråk.

Filtrera
Rensa filter
Kategorier
Designer
Tillbaka
Antonio Bonet Jorge Ferrari Hardoy Juan Kurchan
Pris
Tillbaka
Pris
kr kr
Visa produkter ()
Alla produkter
Filtrera
Sortera på
Visar 3 produkter
Pampa Mariposa - Grass Green Pampa Mariposa - Grass Green
30%
Season
Cuero Design
av Juan Kurchan Jorge Ferrari Hardoy Antonio Bonet
6 650 kr 9 500 kr
Lagervara
Mariposa Pampa Pillow, Crude Nature
30%
Season
Cuero Design
av Juan Kurchan Jorge Ferrari Hardoy Antonio Bonet
665 kr 950 kr
Lagervara
Mariposa Pampa Pillow, Black
30%
Season
Cuero Design
av Juan Kurchan Jorge Ferrari Hardoy Antonio Bonet
665 kr 950 kr
Lagervara
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

Logga in med Facebook
eller
Kundtjänsten är öppen Nå oss via mail, telefon eller chatt
Öppettider kundtjänst
Mån-Tor 08:00 - 18:00
Fre-Sön 10:00 - 18:00
Våra butiker
Stockholm
Nybrogatan 11, 114 39 Stockholm
Mån-Fre 10:00-18:00
Lördag 10:00-17:00
Söndag 11:00-16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A, 431 37 Mölndal
Mån-Fre 10:00-18:00
Lördag 11:00-17:00
Söndag 11:00-17:00
Stäng rutan