Designerseye | Designade textilier på Nordiskagalleriet.se
Prisgaranti && Fri frakt över 500 kr
Varukorg
Support

Designers Eye

Designers Eye grundas år 1997 och är idag kända för sina designade textilier. Med fokus på funktion formger Designers Eye färgkoordinerade sittdynor, kuddar, plädar och rumsavdelare i nutida skandinavisk design för både hem och offentlig miljö. Mest uppmärksammade är deras ulldynor. I sortimentet ingår även porslin i olika färger. Bakom Designers Eye står formgivarna Elsie Arenlind och Lena Bergström. Läs mer om Designers Eye

Designers Eye

Populära sittdynor och stolskydd

Elsie Arenlind har arbetat som textilformgivare i över 30 år och har vunnit otaliga utmärkelser för utmärkt svensk form. Kännetecknande för hennes design är sättet att överföra traditionella material och lösningar till något nytt och spännande i häftiga färger och organiska elements. Lena Bergström representerar en ny generation formgivare med sin säkra uttrycksfulla stil och rena tydliga formspråk. Lena Bergström är känd både för sina textilier för Designers Eye såväl som för sina glaskollektioner för Orrefors såväl som mycket annat. Elsie Arenlind har åtskilliga gånger vunnit priset Utmärkt svensk form. Lena Bergström finns representerad på museum världen över och har vid ett flertal tillfällen fått ta emot priset Utmärkt svensk form för sin inspirerande formgivning för Designers Eye såväl som för sina glaskollektioner för Orrefors.

Kuddarna Fling, Flower, Circus och Colore är några av alla kuddar i 100 % tuftad ull som ingår i kollektionen. Kuddarna finns i många olika mönster och färgställningar. Stolsdynorna Dot, Dot Circle, Dot Star och Dot Leather skyddar mot repor och ökar sittkomforten. Ena sidan är i 100 % ull och undersidan är försedd med ett anti-glid material. Stolsdynorna passar de flesta stolar. De flexibla rumsavdelarna är tillverkade av ljudabsorberande vadd täckt med 100 % ull. Rumsavdelarna går lätt att rulla ihop.

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här