Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Skrivbordsstolen 3117 Sjuan följer samma design som originalet 3107, men benen har här ersatts av ett förkromat höj- och sänkbart underrede på hjul. Sjuan formgavs av Arne Jacobsen år 1955 och har sedan dess kommit att bli en riktig designikon världen över. Stolen, som till synes består av en hel träskiva, är skapad genom att formpressa nio lager fanér och två lager bomull. Detta har gett Sjuan dess unika och simplistiska form. Tillverkningsprocessen gör stolen lätt och tillåter även att stolsryggen kan svikta något, vilket gör den ergonomisk. I denna modell av 3117 Sjuan är framsidan av stolen stoppad och klädd i läder som ger en extra mjuk och skön sits.

Det svarta lädret är ett av Fritz Hansens standardläder vilket är ett slitstarkt och användarvänligt läder tack vare att det är slipat och täckmålat ges en yta som står emot spill och fläckar bra. Det är tåligare än ett anilinläder och utvecklar inte samma patina över tid då lädrets porer är täckta.

Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens genom tiderna mest sålda stol och har lanserats i en rad olika varianter. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör den till en klassiker och storfavorit hos oss.

Inga omdömen

3117 Sjuan - Framsidesklädd

14 215,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Fritz Hansen

Designer:

Bredd:

61 cm

Höjd:

78 cm

Djup:

52 cm

Sitthöjd:

44 cm

Underrede/Ben:

Förkromade stålrör

Material:

Fanér, Stål

Klädselns namn:

Essential Black

Artikelnummer:

10167556

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.