Jens Fänge 1965


Jens Fänge gjorde sin debut i konstnärsvärlden i mitten av 1990-talet med ett måleri som hade sin utgångspunkt i en surrealistisk bildvärld. Ofta flörtade han med dåtidens popkonst och populärkultur med referenser till allt från serietidningar och skivomslag till andra former av subkulturella bildbanker.
Läs mer
Jens Fänge

I hans senare verk har betraktaren dock kunnat ta del av något större och djupare än det klassiska måleriet, då han övergått till att mer och mer arbeta med assemblage. Fänge började experimentera med en tredimensionell collageteknik där han nu använder sig av både färg, trä, textil och objekt för att göra ingrepp i hela rummet. Med iögonfallande motivtapeter skapar han en form av kuliss eller scen där han sedan placerar sina målningar, men ibland också andra typer av upphittade föremål. Tillsammans förvandlar de utställningsrummet till en scenografisk miljö där målningar placeras i målningen och där verk går in i och ut ur varandra. Betraktaren leds in i drömlika och labyrintiska rum där hela väggen används som målarduk och där nya verk av konstnären blandas med gamla. En karaktär kan till exempel vara återkommande genom en hel serie, i samma position men i olika situationer. I andra ser vi i stället samma geometriska mönster, men i olika typer av material.

Jens Fänge föddes i Göteborg år 1965 och bor och arbetar idag i Stockholm. Han studerade vid Akademin Valand mellan åren 1989 – 1994 och har sedan dess ställt ut sina verk på en mängd olika institutioner och gallerier runt om i Sverige och resten av världen. Hans verk finns representerade av Galleri Magnus Karlsson i Stockholm och Galerie Perrotin i New York, Seoul, Paris, Hong Kong och Tokyo. Han ingår dessutom i samlingarna på bland annat Göteborgs Konstmuseum, Moderna Museet och Magasin III i Stockholm, Museet för Samtidskonst i Oslo och Borås Konstmuseum. Under våren 2018 höll Jens Fänge i en stor separatutställning på Bonniers Konsthall.

Filtrera
Rensa filter
Kategorier
Pris
Tillbaka
Pris
kr kr
Visa produkter ()
Filtrera
Sortera på
Visar 1 produkter
Scen
Nordiska Galleriet Art
av Jens Fänge
3 500 kr
Lagervara
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

Logga in med Facebook
eller
Ogiltig e-postadress.
Felaktigt användarnamn eller lösenord.
Öppettider kundtjänst
Nå oss via telefon, mejl eller chatt för att få svar på dina frågor gällande en produkt eller för att få inredningshjälp.
Mån-Fre 08:00 - 18:00
Lör-Sön 10:00 - 18:00
Öppettider butiker
Stockholm
Nybrogatan 11
11439 Stockholm
Mån-Fre 10:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
43137 Mölndal
Mån-Fre 10:00 - 19:00
Lör-Sön 11:00 - 17:00