Jesper Nyrén 1979


Jesper Nyrén är en svensk konstnär född i Sala år 1979. Han är utbildad vid Västerås konstskola, Gerlesborgsskolan i Stockholm och utexaminerades från Kungliga Konsthögskolan år 2007. Efter detta satte hans konstnärliga verksamhet igång på riktigt och idag är han en av vår tids mest lovande målare.
Läs mer
Jesper Nyrén

År 2008 tilldelades han Marabouparkens P.A.N.K. stipendium där det bland annat ingick en ateljé i Det Nya Museets lokaler och år 2015 mottog han det prestigefyllda Baertlingstipendiet. Hans målningar, teckningar och fotografier har ställts ut på gallerier i både Sverige och Norge och han har även gjort en mängd offentliga verk. Bland annat en 35 meter lång glasvägg längs med fasaden vd akutmottagningen på Nya Karolinska sjukhuset i Solna, väggmålningar i loftgångarna på studentbostadshus i Borås samt det vackra grafiska konstverket utmed Mariehällsskolans ena fasad som Nyrén valt att kalla Polygonal Wall. I januari år 2016 valdes han även att få vara med och gestalta en av de nya tunnelbanestationerna som planeras i Stockholmsområdet. Sedan år 2017 är Jesper Nyrén representerad av Galerie Forsblom - ett galleri med utställningar av svenska och finska moderna konstnärer som finns på plats både i Stockholm och Helsingfors.

Idag bor Jesper på Björkö i Stockholms skärgård, vars miljö är utgångspunkten för hela hans konstnärliga skapande. I sina verk arbetar han med former, mönster och fält med koppling till både natur och växtlighet. De kan även ses som intressanta komplexa experiment av linjer och färg helt frikopplade från verkligheten. Uttrycket i Nyréns målningar ligger i måleriets fysiska och visuella möjligheter och har ett bildspråk som präglas av formella uppbyggnader med tydliga konsthistoriska referenser samt en dragningskraft som direkt fångar betraktaren. Bilderna kan liknas vid det mönster som skapas i ett kalejdoskop eller så som ljuset bryts när solen letar sig in genom ett fönster. Färgerna är uppdelade i olika fält, där varje del har fått sin egen struktur och yta.

Filtrera
Rensa filter
Kategorier
Pris
Tillbaka
Pris
kr kr
Visa produkter ()
Filtrera
Sortera på
Visar 2 produkter
Utan titel 2 Utan titel 2
Nordiska Galleriet Art
av Jesper Nyrén
3 500 kr
Lagervara
Utan titel 1 Utan titel 1
Nordiska Galleriet Art
av Jesper Nyrén
3 500 kr
Lagervara
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

Logga in med Facebook
eller
Ogiltig e-postadress.
Felaktigt användarnamn eller lösenord.
Öppettider kundtjänst
Nå oss via telefon, mejl eller chatt för att få svar på dina frågor gällande en produkt eller för att få inredningshjälp.
Mån-Fre 08:00 - 18:00
Lör-Sön 10:00 - 18:00
Öppettider butiker
Stockholm
Nybrogatan 11
11439 Stockholm
Mån-Fre 10:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
43137 Mölndal
Mån-Fre 10:00 - 19:00
Lör-Sön 11:00 - 17:00