Knivslipar och brynen
Matlagningen blir enklare och mer lustfylld med vassa knivar. Med en knivslip, slipsten, skärpstav eller ett bryne kan du vässa knivarnas blad och hålla dem vassa och i bra skick så att du kan uppnå bästa resultat varje gång du lagar mat.
SÅ TAR DU HAND OM DINA KNIVAR PÅ RÄTT SÄTT
När du lagar mat är det viktigt att du använder bra köksredskap inklusive vassa och bra köksknivar. Med vassa knivar går det lättare att skära alla olika sorters råvaror. Har du investerat i bra knivar är det viktigt att du tar hand om dem för att de ska hålla sig vassa och i bra skick. Använder du slöa knivar med dålig skärpa går det sämre att skära och du riskerar också att skada dig. Tar du hand om dina knivar på rätt sätt så kan du använda dem mycket länge. En knivslip eller ett knivstål är exempel på redskap som du kan använda för att ta hand om dina knivar. Du kan också använda en slipsten, en skärpstav eller ett bryne. Det finns olika typer av knivslipare och olika knivar kan kräva en viss sorts knivslip. En skärpstav är smidig och enkel att använda. En slipsten kan i sin tur passa för att vässa osymmetriska japanska knivar. Använder du fel knivslip kan du förstöra kniven. Det finns vissa knivslipare som du kan använda både för att slipa vanliga köksknivar och japanska knivar som har en annan slipvinkel. En bra knivslip ska vara enkel att använda och ha ett bra och stadigt grepp.
KNIVSLIPAR I HÖG KVALITET FRÅN KÄNDA VARUMÄRKEN
Hos oss hittar du olika sorters knivslipare i bra kvalitet. En skärpstav är ett perfekt verktyg för att vårda dina knivar. Från varumärket Global finns en keramisk skärpstav och en diamantskärpstav som du kan använda för att hålla dina Globalknivar vassa. Om du vässar bladet på din Globalkniv en gång i månaden så håller sig eggen skarp. En diamantskärpstav är grövre i sin utformning och kan användas före den keramiska skärpstaven.
- Filéknivar
- Skärbrädor
- Kylskåp och frysar
- Saxar
- Mikrovågsugnar
- Durkslag
- Kaffemaskiner och kaffebryggare
- Städartiklar