EN LEKFULL IKON I TIDEN

En lekfull ikon i tiden

När B&B Italia återlanserar Mario Bellinis flerfaldigt prisbelönta serie Le Bambole, blir den tidlösa formgivningen ännu mer miljömedveten och bekväm. Den lekfulla kollektionen som firar 50 år bevisar att Bambole är lika relevant idag som när den skapades.

1972 presenterade B&B Italia Le Bambole för världen. På den tiden var de kända som C&B. Kollektionen introducerades som en serie stora kuddar arrangerade på ett nästan slumpmässigt sätt, i linje med den demokratiska stilrörelse som pågick i början av 70-talet. Bellini fick redan vid lanseringen stor uppmärksamhet för att med känsla för tidens behov ha skapat en informell möbel med en lekfull, inbjudande form. Företagets signum var stoppning med polyuretan som gav Bambole en svällande och omfamnande generös form.

Den nya generationens Bambole är däremot designad med återvunna material och innehåller bland annat återvunnen polyeten och PET. De nya materialen har renderat en möbel som är heltigenom möjlig att plocka isär, för att i sin tur återvinna – cirkularitet på bästa sätt.

Under åren har även designen utvecklats och innefattar idag: Bambola-fåtöljen, tvåsitssoffan Bibambola och Bamboletto-dubbelsängen. Dessutom har tresitssoffan uppdaterats för att möta dagens behov, med en djupare sits som har gett den namnet Granbambola.

Bambole betyder dockor på italienska och Bellini beskriver de olika möblerna som delar i en familj när han berättar om hur han känner inför att serien förnyats:

– Det är med glädje jag återbesöker den här familjen, för det bekräftar för mig att den är allt annat än daterad; tvärtom njuter den av ett blomstrande och lovande andra liv, en pånyttfödelse som gjorts med stor entusiasm. Vi har fått tillbaka dess charm, överdådiga form och mjukhet.

Ett nytt tillskott är också tygklädseln Sila, ett nytt sablétyg som erbjuds i åtta färger. Utmärkande för tyget är att det är vävt ortogonalt, en teknik som ger en oregelbunden, tredimensionell karaktär. Tekniken gör klädseln oerhört mjuk trots att möbeltyget är hållbart och av hög kvalitet. Designern själv beskriver klädselns egenskaper med dessa ord:

– Tyget känner in din hud när det kommer i kontakt med dina händer, dina armar, din kropp och det mötet är extremt behagligt.

Ett annat spännande tillskott är Manila-tyget, ett drömskt och romantiskt blommönster som kännetecknas av stora rosor i klassisk stil, en ovanlig kontrast som ger varje Bambola en oväntad outfit. Tyget finns tillgängligt i begränsad upplaga på vit eller svart bas.

Le Bambole kan även klädas i högkvalitativt Kasia-läder, ett extremt mjukt och naturligt fullnarvsläder. Även här får beröringen sitt och blicken likaså, en klädsel som ger varje Bambola ett mycket elegant och raffinerat utseende.

I Nordiska Galleriets butik på Nybrogatan 11 kan du provsitta fåtöljen Bambola i tyget Sila, och utforska det sätt som känns bekvämt för dig att sitta på.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund? Få 500 kr rabatt* på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få 500 kr rabatt på ditt första köp över 5 000 kr, inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online över 5 000 kr på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)

Welcome to Nordiska Galleriet

Discover furniture, lighting and details from the world's most iconic brands and leading designers.

If you can't see your country below, leave your email address and we'll let you know when we deliver to your country.

Deliver to
Sweden
 • Sweden
 • Norway
 • Denmark
 • Finland
 • Germany
 • Austria
 • Belgium
 • Netherlands
 • Spain
 • France
Language
Swedish
 • English
 • Swedish
 • Norweigan
 • Danish
 • Finnish
Currency: SEK
Enter Nordiska Galleriet
Thank you for leaving your e-mail address. We'll let you know as soon as we open up in your country.