Magasin

Nordisk designlycka från Made by Choice

I en symbios mellan kunden, designern och finskt hantverk skapar möbeltillverkaren Made by Choice produkter som talar till våra känslor.

Möbeltillverkaren Made by Choice beskriver själva sitt företag med uttrycket “Nordic Happiness”. Glädje är kanske inte det man vanligtvis associerar med nordisk formgivning, men förhoppningsvis är det just det man känner när man blir ägare till deras möbler: en liten bit av nordisk designlycka. Finland sägs också ha de lyckligaste människorna i världen och det ser Made by Choice till att uttrycka i sina produkter.

Företaget startades av de tre vännerna Lasse Laine, Sebastian Jansson och Niclas Ahlström med idén om att skapa ett designhus för 2100-talet. Med rötterna i traditionellt finskt trähantverk kombinerar man modern teknologi med nytänkande formgivare. Resultatet blir orädda, lekfulla och innovativa möbler som både utmanar våra rena linjer och vår färgskala hemma.

Från månlandning till multifunktionell design

Ett tydligt exempel är serien Kolho av den amerikanska designern och konstnären Matthew Day Jackson. På bord och sittmöbler har han bytt ut de annars raka vinklarna mot serpentinformade ben. Med rötter i Kalifornien och bas i New York hämtar Matthew Day Jackson inspiration från de stora frågorna, som utvecklingen av den mänskliga tanken eller tilliten vi har till teknologins framfart. Framförallt utforskar han myten om den amerikanska drömmen som en misslyckad utopi.

Inspirationen bakom arbetet till serien Kohlo hämtade Jackson från den amerikanska månlandningen med rymdfarkosten Apollo. Samtidigt fick guden Apollo inspirera stolsitsen medan idén till benen kom från Apollos vilda bror Dionysos, och däremellan fick stolen sin balans mellan kaos och ordning.

Matthew Day Jackson under skapandet av Kohl.

Under skapandeprocessen togs flera olika prototyper fram innan den slutgiltiga produkten.

Sticker ut gör även boxen Beebee designad av den finska produkt- och inredningsdesignern Hanna Anonen. Vid en första anblick avslöjar den inte vad den är. Med sin form inspirerad av ett Fabergéägg och sin distinkta färg passerar den gärna som ett konstföremål. I själva verket går överdelen av den ovala kupan att lyfta av och döljer en ihålig insida för förvaring av föremål att gömma undan eller bjuda på.

Möblerna Airisto av den finska inredningsarkitekten och designern Joanna Laajisto, drar istället uppmärksamhet till sig med sin utmärkande avskalade design. En serie bord som i sin enkelhet lika gärna kan användas som pallar och bänkar utan att kvaliteten på inredningen ger vika. De ger dem också ännu fler användningsområden och fler möjligheter till ett extra långt liv.

Produkt- och inredningsdesigner Hanna Anonen.
Goma Dining Chair
Thomas Sandell för Made by Choice
13 500 kr
Airisto Side Board Airisto Side Board
Fler varianter
Joanna Laajisto för Made by Choice
24 300 kr
Kolho Two Seater
Fler varianter
Matthew Day Jackson för Made by Choice
fr. 51 300 kr
Goma Armchair Goma Armchair
Thomas Sandell för Made by Choice
24 300 kr
Beebee Large Beebee Large
Hanna Anonen för Made by Choice
5 400 kr
Kolho Dining Chair Kolho Dining Chair
Fler varianter
Nyhet
Matthew Day Jackson för Made by Choice
fr. 14 850 kr
Airisto Sofa Table Airisto Sofa Table
Fler varianter
Joanna Laajisto för Made by Choice
16 200 kr
Kastu Chair Kastu Chair
Fler varianter
Made by Choice för Made by Choice
fr. 7 020 kr
Sieni Chair Sieni Chair
Michael Yarinsky för Made by Choice
20 250 kr
Goma Bar Chair Goma Bar Chair
Thomas Sandell för Made by Choice
12 150 kr
Skräddarsydda möbler

Just långa livscyklar är också syftet med Made by Choices sätt att välkomna kunden in i produktionen, vilket vänder upp och ned på de traditionella tillverkningsmodellerna. I en kollektiv skapelseprocess anpassas designen till kundens specifika önskningar bland annat när det gäller storlek, material, färg och finish. På det sättet skapar Made by Choice skräddarsydd design som möter det kunden vill ha och därmed alltid är lika aktuell, nu som sedan.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Följ oss på Instagram och anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

1. Följ oss på instagram Följ nordiskagalleriet
Tack för att du följer oss
Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Kontakta oss
Nå oss via telefon, e-post eller chatt för att få svar på dina frågor gällande en produkt eller för att få inredningshjälp.
Mån-Fre 08:00 - 18:00
Lör-Sön 11:00 - 17:00
Våra butiker
Stockholm
Nybrogatan 11
114 39 Stockholm
Hitta hit

08- 442 83 60

Mån-Fre 10:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
431 37 Mölndal
Hitta hit

031- 775 69 00

Mån-Fre 10:00 - 18:00
Lör-Sön 11:00 - 17:00
Önskelista (0)