Kompromisslös design.

Kompromisslös design

Charlie Hedin, grundare av Tekla, berättar om viljan att skapa en kombination av tankeväckande produkter och kvalitéer som tjänar ett genuint syfte för världen. Produkter där form följer funktion för att kunna erbjuda tidlösa, praktiska och ansvarsfulla textilier. Tekla grundades år 2017 med en vision om att utforma de bästa hemtextilierna som kan påverka atmosfären och förändra känslan i din hemmiljö.


Med basen i Köpenhamn skapar det sina produkter med avsikt att framhäva tyget och dess naturliga egenskaper. Det är Teklas raison d'être: att betona vikten av hemtextilier och hur de, subtila såväl som uttrycksfulla, kan göra skillnad i din vardag. Med en övertygelse om att textilier har en betydande roll för stämningen i ditt hem har Tekla skapat en kollektion sängtextilier i linne och finkammad bomull i lugnande nyanser.

– För mig handlar det om att form följer funktion. Man vill ha olika känslor, olika upplevelser. Oavsett om det handlar om mjukhet, strukturer eller till och med val av färger. Det är ofta något mycket personligt, starkt format av natur- och arkitekturreferenser.


Inspirationen till Teklas textilier kommer inte från hem, utan utrymmen och strukturer. Tekla handlar om frihet, och funktionalitet är det som innebär frihet. Ett leva enkelt och avskalat, leva på en plats med färre men bättre möbler är det som gör livet mer avslappnat och vad som tillför livskvalitet.

– Jag betraktade alltid min säng som en säker plats när jag var liten och jag känner fortfarande på det sättet idag - jag släpper alla saker i mitt huvud, vad som händer på jobbet, och andra tankar. Jag tror att människor börjar inse vilken väsentlig roll våra ägodelar har och som kan förbättra vår livskvalitet. Ditt sovrum är din egen trygga plats och en återspegling av vem du är som person. Det är där du är i ditt mest sårbara och känslomässigt utsatta stadie.

Behovet av att starta Tekla kom från en frustration över hur svårt det var att hitta vackra, men samtidigt prisvärda hemtextilier. Charlie började utveckla konceptet och idén samtidigt som han frilansade vid sidan om under de första sex månaderna, men allt eftersom det växte bestämde han sig för att ta in investerare och satsa helhjärtat på Tekla.

– Det kom en tidpunkt då det inte längre bara handlade om att skapa textilier för hemmet. Utan att skapa något som jag själv kände att jag ville ha på mig på min fritid eller sova i. Produkter som var funktionella men samtidigt vackra.


Innan Tekla arbetade Charlie med den globala kommunikationen för Acne Studios. Något som har hjälpt honom att skapa, forma och förverkliga sin vision och dröm om att skapa något eget.

– Att sätta vår visuella identitet var som att göra en återspegling av mina tankar och vem jag är. Det är en plats där jag kan visa vad jag vill göra och det universum jag vill skapa. Att förena ett förfinat och diskret designspråk med det bästa av dagens material för produkter som kommer att klara nutidens prov i både kvalitet och utseende. En kombination av tankeväckande produkter och kvalitéer som tjänar ett genuint syfte för världen. Vi försöker skapa saker som är tidlösa, praktiska och ansvarsfulla, och varje del av vår distributionskedja bör återspegla det.


Istället för att lita på trender och släppa säsongsprodukter för att driva tillväxt, vill Charlie bygga Tekla runt utvecklade höjdpunkter, som tjänar ett genuint syfte i dagens värld och driver branschen mot en mer ansvarsfull framtid. Den allomfattande känslan som Tekla är, måste kännas och förstås på ett internationellt plan. För närvarande ligger deras fokus på att lansera en kollektion av sovplagg samtidigt som de är öppna för nya marknader och nya potentiella partnerskap. Bland annat lanserar Tekla sina produkter på Nordiska Galleriet under maj 2020.

– För mig har Nordiska Galleriet alltid varit en ledande institution när det gäller moderna klassiska möbler, med ett stort urval av kända internationella designers och leverantörer. Därför känner jag mig väldigt hedrad över att Tekla kommer att bli en del av denna gemenskap.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)