Inredning i god form | Nordiska Galleriet

Inredning i god form

Den inredning som först såg dagens ljus från ett garage på 1980-talet återfinns i dag i stilmedvetnas vardagsrum. Varumärket Technogym har sedan starten lyft in exklusiva träningsredskap i finrummet.

Våra hem har på senare tid fått alltfler funktioner och vi har vant oss vid att ha träningsmöjligheter inom bekvämt räckhåll, tillgängliga alla tider på dygnet när andan faller på. När vi spenderat mer tid i hemmet har vi också krasst blivit påminda om hur stor påverkan våra inredningsval, och hur de tillgodoser våra behov, har på vårt mående. Inte konstigt då studier visat att vi spenderar upp till nittio procent av vår vardag inomhus.

Nu utökar Nordiska Galleriet sitt sortiment med kollektionen Personal Line från italienska Technogym - ett varumärke vars tekniska innovationer och exklusiva design har bidragit till att deras träningsprodukter har kallats wellnessindustrins Ferraris.

Ökad trendkurva

– Intresset för hälsa och välmående har sedan länge haft en ökad trendkurva, men under de senaste åren har det även fått ett ökat utrymme i media och på grund av pandemin fick det ett nytt fokus, berättar Marianne Bryhn, Nordic CMO på Qicraft Group | Technogym.

Under pandemin blev det om än tydligare hur fysisk och psykisk hälsa stöttade varandra. På samma sätt blev det uppenbart att bristen på naturlig vardagsmotion likväl som möjligheten att besöka träningsanläggningar kunde få konsekvenser. Man behövde kunna få fram alternativ och tillgängliggöra träningen hemmavid eller på liten yta.

– Effekten av den perioden finns kvar, fortsätter Bryhn. För många har det blivit naturligt att avsätta en träningsyta hemma. Inom Qicraft | Technogym ser vi en trend i att allt fler inte bara väljer att ge utrymme för träning i hemmet utan även ställer krav på design och kvalitet.

Produktserie av Antonio Citterio

Och designgrad och kvalitet är inget det har tummats på vad gäller Technogyms kollektion Personal Line. Träningsmaskinerna som ingår i serien är speciellt framtagna för hemmaträning, de är tillverkade i Italien och designade för att integreras med hemmets övriga inredning. Personal Line har formgivits av den italienske industridesignern Antonio Citterio, som utöver Technogym bland annat arbetat med mode- och designhus som B&B Italia, Flos och Hermès.

– Technogym inledde samarbetet 2014 för att skapa en elegant träningsserie som kunde placeras i de vackraste rummen i alla hem. Technogym Personal Line kombinerar därför toppmodern träningsteknologi med det finaste hantverket och högkvalitativ design, säger Bryhn.

Pieces of art

Målsättningen med Personal Line är att de utvalda produkterna ska kunna integreras och lyfta rummets övriga interiörer. Produkterna som ingår i Personal Line ska ha ett uttryck som ”pieces of art”, som Technogym själva kallar det. Technogym erbjuder även renderingslösningar som gör att hemmets träningsyta kan få den bästa tänkbara placeringen bland övrig interiör.

De olika träningsredskapen kan kombineras för att skapa ett fullt utrustat hemmagym eller användas fristående placerade i ett sovrum eller vardagsrum.

Delarna är tillverkade av de mest exklusiva materialen och designade för att inte sticka ut som traditionella träningsredskap, utan snarare bli ett dekorativt tillägg till hemmet. Bland höjdpunkterna utmärker sig bland annat en justerbar och ergonomisk sits för träningscykel designad av möbelvarumärket Vitra.

Källarverksamheten som blev en framgångssaga

Technogyms formresa började redan för 40 år sen. Varumärkets grundare, Nerio Alessandri, upptäckte redan i unga år sin tekniska fallenhet för att förbättra existerande industridesign. Han modifierade till exempel bandspelare och vespor som han senare sålde vidare till sina mer välbeställda vänners förtjusning. Alessandri hade inte bara teknisk och affärsmässig fingertoppskänsla, han var också intresserad av modevärlden. Han förstod att fitness var en framtidsindustri och att den välformade kroppen var något som alla skulle komma att eftersträva. I sina föräldrars garage svetsade han därför ihop den första prototypen som lade grunden för dagens träningssuccé. Året var 1983 och den då 22-årige Alessandri grundade Technogym.

Sedan Technogyms första produkt togs fram har företaget legat i framkant när det kommer till design och teknologi inom wellness. Deras inställning till innovation och utveckling har medfört att Technogym valts ut som officiell leverantör till åtta Olympiska spel. Design, komfort och funktion i kombination med eleganta linjer kommer fortsätta att vara målet i framtiden för att skapa de bästa träningsupplevelserna.

Att inreda för mentalt och fysiskt välbefinnande

Även om vi kanske först nu blivit medvetna om hur mycket miljön runtomkring oss påverkar vårt mående har studier sedan länge visat att våra omgivningar har stor påverkan på hur vi mår. Experter inom det tvärvetenskapliga ämnet Neurodesign har argumenterat för att våra hjärnor reagerar med signalsystemet – det sympatiska nervsystemet – på våra byggda miljöer och att design därför påverkar oss både fysiskt och psykiskt. Att vi reagerar känslomässigt på till exempel starka kulörer och färgscheman, men lugnas av färger vi uppfattar i naturen, må vara känt för många, men nu börjar tillämpningen av vetenskapen på inredningsdesign även att samla momentum.

I över 30 år har Technogym erbjudit friskvårdslösningar för hemmet, inte bara träningsmaskiner. Fokus har alltid legat på helhetsupplevelsen. När medvetenheten om vikten av en hälsosam livsstil ökat har även efterfrågan på träningslösningar hemma följt samma trend.

– Man vill att hemmagymmet ska smälta in och ”gifta sig” med övrig inredning. Det här är inte längre ett rum man vill gömma undan – utan snarare visa upp, säger Marianne Bryhn.

Vårt emotionella mående förbättras av en genomtänkt inredningssplan som tillfredsställer våra basbehov av socialt umgänge, avslappning och träning. Och med integreringen av Personal Line är vi på god väg att inreda för en bättre hälsa.

Run Personal Run Personal
Antonio Citterio för Technogym
213 685 kr
Bike Personal Bike Personal
Antonio Citterio för Technogym
136 625 kr
Power Personal Strength Power Personal Strength
Antonio Citterio för Technogym
185 515 kr
Recline Personal Recline Personal
Antonio Citterio för Technogym
129 085 kr
Cross Personal Cross Personal
Antonio Citterio för Technogym
208 835 kr
Technogym Bench Technogym Bench
Technogym
33 935 kr
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund? Få 500 kr rabatt* på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få 500 kr rabatt på ditt första köp över 5 000 kr, inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online över 5 000 kr på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)

Welcome to Nordiska Galleriet

Discover furniture, lighting and details from the world's most iconic brands and leading designers.

If you can't see your country below, leave your email address and we'll let you know when we deliver to your country.

Deliver to
Sweden
 • Sweden
 • Norway
 • Denmark
 • Finland
 • Germany
 • Austria
 • Belgium
 • Netherlands
 • Spain
 • France
Language
Swedish
 • English
 • Swedish
 • Norweigan
 • Danish
 • Finnish
Currency: SEK
Enter Nordiska Galleriet
Thank you for leaving your e-mail address. We'll let you know as soon as we open up in your country.