Den enda i sitt slag | Nordiska Galleriet

Den enda i sitt slag

Som ett av världens mest respekterade designhus utmärker sig de Sede med sitt imponerande läderhantverk. Här berättar de vad som gör de Sede-möbeln unik och ger tips på hur du själv tar hand om dina lädermöbler.

De Sede startade som en familjeägd sadelmakarverkstad och har sedan 1960-talet vuxit till en av världens ledade tillverkare av lädermöbler. Vägen dit har de byggt på omsorgsfullt hantverk och gedigen expertis – från idé till det att hantverkaren lagt sista handen vid möbeln. Innan designern tar över den kreativa processen är både arkitekter och medicinska experter involverade i utvecklingen av nya produkter. Det är inte för inte som de Sede kallar sina möbler för skulpturer.

Hantverk är en avgörande del av er tillverkning. Vad innebär det?
– Våra hantverksmästare brinner för att göra varje möbel unik i sitt slag. Ingen de Sede-möbel är producerad i serier. Redan när vi skär lädret lägger vi märke till ojämnheter och väljer bara det allra bästa delarna. Våra sofistikerade möbeltapetserar-tekniker kräver också stor skicklighet och lång erfarenhet, liksom att hantverkaren kan behärska en bredd av sytekniker för hand.

DS-707 Armchair DS-707 Armchair
Fler varianter
Philippe Malouin för de Sede
fr. 56 145 kr
DS-600 Stool DS-600 Stool
Fler varianter
U. Berger för de Sede
fr. 33 345 kr
DS-600 Modular Sofa System DS-600 Modular Sofa System
Fler varianter
U. Berger för de Sede
fr. 406 125 kr
DS-1025 Modular Sofa DS-1025 Modular Sofa
Fler varianter
Ubald Klug för de Sede
fr. 139 505 kr
DS-707 Modular Sofa DS-707 Modular Sofa
Fler varianter
Philippe Malouin för de Sede
fr. 106 945 kr

Vilka möjligheter har jag om jag vill skräddarsy min de Sede-möbel?
– Möjligheterna att skräddarsy din egen skulptur är nästan obegränsade. Vare sig det gäller färgen på lädret, valet av läder och sömmar eller till och med valet av andra typer av material som textilier, erbjuder vi en mångfald av valmöjligheter. Vi ser oss inte bara som tillverkare av högkvalitativa möbler utan också som möjliggörare av spännande skräddarsydd design.

Hur arbetar ni med hållbarhet?
– Det har alltid varit viktigt för oss att lädret står för livslängd och hållbarhet. Djurhuden som vi använder i färgnings- och garvningsprocessen samt för finishen av våra möbler kommer exklusivt från södra Tyskland, Österrike och Schweiz. Men det handlar inte bara om att hålla logistikkedjan kort, lädret som används är en biprodukt från europeisk boskapsuppfödning för matproduktion.

Vad är det viktigaste att tänka på när jag som kund ska köpa en möbel i läder?
– Kvaliteten på lädret är alltid viktigt. Det rätta lädret lever med ägaren. Våra skulpturer har ofta fördelen att de blir mer värdefulla med åren. Designen är också betydelsefull. Möbeln behöver fortsätta att vara vacker och fascinerande över tid. Därför spelar även sömmarna, formen och funktionen en avgörande roll.

SÅ TAR DU HAND OM DINA LÄDERMÖBLER


Möblera efter ljuset

Undvik starkt solljus och annat direkt ljus. Direkta ljuskällor kan bleka färgen på lädret. Tänk på det redan när du möblerar.

Använd specialiserade produkter

Använd aldrig lösningsmedel som fläckborttagningsmedel, terpentin eller bensin för att ta bort fläckar. Använd inte heller skokräm eller vax för att ta hand om lädret. För de Sede-möbler finns speciellt framtagna produkter.

Rengör på ett stort område

Prova först rengöringsprodukten på ett gömt område. Ta sedan en mindre mängd av medlet på en ren, mjuk duk och applicera det i en mjuk svepande rörelse över ett större område från söm till söm. Tryck inte för hårt. Om duken blir färgad av lädret och inte av smuts är det inte en passande produkt.

Damma regelbundet

Använd en mjuk, lätt fuktad tygduk för att damma av hela möbeln regelbundet. Om vattnet är hårt, koka det först eller använd destillerat vatten. Använd aldrig dukar av microfiber.

DS-266 Armchair DS-266 Armchair
Fler varianter
Stefan Heiliger för de Sede
fr. 63 480 kr
DS-2878 Boxing Glove Right DS-2878 Boxing Glove Right
de Sede Design-Team för de Sede
281 080 kr
DS-2011 Armchair DS-2011 Armchair
Fler varianter
de Sede Design-Team för de Sede
fr. 85 425 kr
DS-80 Sofa
Fler varianter
de Sede Design-Team för de Sede
fr. 116 565 kr
DS-102 Armchair DS-102 Armchair
Fler varianter
Mathias Hoffmann för de Sede
fr. 81 150 kr
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)