Magazine

Det långsamma parfymeriet

Begreppet “slow perfumery” är inte det mest etablerade, men innebörden är tydlig framför allt när avsändaren är New York-baserade boutique-parfymeriet Le Labo.

le-labo

Le Labo grundades 2006 av Fabrice Penot och Eddie Roschi med en filosofi om att sätta hantverket och lyxen i första rummet; parfymeriet skulle inte bara vara ett parfymeri, utan en kulturell upplevelse.

Filosofin införlivas delvis genom deras unika och okonventionella dofter, men också labbet som de driver i sina butiker. Där får kunderna se hur deras utvalda parfym blandas och skapas framför deras ögon – eller under näsan om man så vill. Lite som att komma in backstage på ett parfymeri.

“We believe the soul of a fragrance comes from the intention with which it is created and the attention with which it is prepared.”

När Le Labos sandelträiga doft Santal 33 släpptes i början av förra decenniet blev det omedelbart en snackis. Parfymens simpla och komplexa palett gjorde den snabbt populär i kreddiga kretsar och var länge en väl bevarad hemlighet. Men att hålla en doft hemlig är som alla vet mer eller mindre omöjligt och några år efter lanseringen var Le Labo på allas läppar och halsar.

le-labo

Inspirationen till parfymen kom från deras doftljus Santal 26, som länge bara skulle få vara just ett doftljus, men på grund av doftens omåttliga popularitet kände båda grundarna att en parfym med samma doft var oundviklig. “We believe the soul of a fragrance comes from the intention with which it is created and the attention with which it is prepared” från Le Labos manifest, 2021.

Doftljusen utgör en stark bas i Le Labos katalog. Precis som deras parfymer är de extremt populära och har ett grundligt hantverk bakom sig. Doftljusen görs för hand i Mississippi med ett sojabaserat vax och veken är gjord på ren bomull. I nuläget finns det totalt 12 olika doftljus. 10 av dessa kan man nu tillsammans med ett antal exklusiva hår- och hudvårdsprodukter hitta hos Nordiska Galleriet.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

Logga in med Facebook
eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Följ oss på Instagram och anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration, exklusiva erbjudanden samt 10% rabatt på ditt första köp*. Ange koden i kassan när du handlat färdigt.

1. Följ oss på instagram Följ nordiskagalleriet
Tack för att du följer oss
Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Kontakta oss
Nå oss via telefon, e-post eller chatt för att få svar på dina frågor gällande en produkt eller för att få inredningshjälp.
Mån-Tor 08:00 - 22:00
Fredag 08:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 18:00
Söndag 10:00 - 22:00
Våra butiker
Stockholm
Nybrogatan 11
114 39 Stockholm
Hitta hit

08- 442 83 60

Mån-Fre 10:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
431 37 Mölndal
Hitta hit

031- 775 69 00

Mån-Fre 10:00 - 19:00
Lör-Sön 11:00 - 17:00