En komplett livsstil för det moderna hemmet | Nordiska Galleriet

En komplett livsstil för det moderna hemmet

I drygt 50 år har Giovanni Ananzi tillsammans med sina kusiner Aldo och Alberto Spinelli drivit framgångssagan Poliform, en historia som egentligen tog sin början långt tidigare.

poliform_kitchen

För även om den officiella starten för Poliform, som vi känner det idag, var 1970 så startade de båda familjerna Ananzi och Spinelli en liten verksamhet med en hantverksstudio i italienska Brianza redan år 1942.

Arvet från det som en gång var ett litet familjeföretag har förvaltats väl och idag finns varumärket på fem kontinenter och har ett sortiment som med råge kan inreda ett helt hem med alla dess nödvändiga komponenter. Ett komplett livsstilsvarumärke för det moderna hemmet där det aldrig kompromissas med vare sig form eller funktion.

Möjligen ligger en del av framgången i det Giovanni Anzani uttryckt i intervjuer, att själen och hjärtat i företaget och varumärket grundar sig i det aldrig sinande entreprenörskap som Brianza gjort sig så känt för. En region där han och hans kusiner själva vuxit upp, en kultur de formats i och en plats där de fortfarande bor och verkar.

poliform_kitchen

Kanske är Poliform allra mest känt för sina kök som är några av världens mest exklusiva. Materialen är många och sträcker sig från en palett av olika träslag i varma toner till fronter i stål som ger en mer industriell restaurangkökskänsla.

Här finns gedigna arbetskök för den som njuter av matlagning, väl tilltagna barbord och köks-öar som låter många samlas kring grytor och glas och självklart lådor, skåp och hyllor för både redskap och porslin. Vem du än är och oavsett hur just ditt hem och dina behov ser ut så finns alla möjligheter att skapa det personliga drömköket, anpassat för varje enskilt hem och rum.

poliform_kitchen

Men förvaring krävs på betydligt fler platser än i köket, och i Poliforms värld pratar man om Day System och Night System, samlingsnamn för de kompletta lösningar som inkluderar förvaring, både synlig och dold.

I Day System hittar du bokhyllor, skåp och sideboards som exponerar och lyfter fram dina favoritobjekt, men som samtidigt döljer det du behöver förvara lite mindre synligt, det som passar bättre bakom stilsäkra dörrar och lådfronter. Möbler speciellt formgivna för musikanläggningar, tv-apparater och annan teknik och underhållning kompletterar kollektionerna så att hemmet kan inredas enhetligt.

I Night System finns garderobssystem, byråer och allt annat som gör det lätt att organisera kläder, skor och accessoarer när du inte använder dem. Och det oavsett om förvaringen är placerad i hall och sovrum eller i en generös walk in closet. Helt enkelt allt du behöver för det du vill lyfta fram och exponera, men även möbler som snyggt och smart döljer det som ska förvaras utanför blickfånget.

poliform_storage_drawer

Men självklart är Poliform mycket mer än praktiska lösningar i ovanligt snygg förpackning, det är även designmöbler för resten av ditt hem. Samarbeten med formgivare, designers och arkitekter som Jean-Marie Massaud, Marcel Wanders och Paolo Piva har resulterat i uppskattade objekt som trots sina olika uttryck alla andas Poliforms unika DNA.

Hilton Lake Como visar tydligt den bredd varumärket erbjuder. Här har hela hotellet, från lounger och mötesrum via matsalar och spa till 170 rum och sviter, inretts med Poliforms design. Ett utmärkt exempel på ett lyckat koncept som förtjänat sin plats i både privata och offentliga rum.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)