From 1957 and into the future | Nordiska Galleriet

Från 1957 och in i framtiden

Vissa åldras med värdighet, andra tar steget ännu längre och förädlas med åren. Som ett vällagrat årgångsvin, eller ett unikt formgivet designobjekt. Arne Jacobsens Grand Prix är ett utmärkt exempel på det senare.

grand-prix-nordiska-galleriet-2021-edition

Stolen Grand Prix formgavs för Fritz Hansen 1957 och lanserades på Designers Spring Exhibition i Köpenhamn. Samma år vann den priset för mest utmärkande form på Triennale i Milano. Släktskapet med stolarna Sjuan och Myran finns där, men ändå är Grand Prix helt unik i sitt uttryck. Och nu, snart 65 år senare är den med sina ikoniska linjer minst lika högaktuell som i sin nykläckta form. Idag, imorgon och in i framtiden är Grand Prix ett unikt stycke formhistoria.

Nu lanseras klassikern i ett helt nytt utförande, en exklusiv specialedition i samarbete med Nordiska Galleriet. Grand Prix Nordiska Galleriet 2021 Edition kommer med en stomme av valnöt och en framsida klädd i högkvalitativt brunt skinn.

grand-prix-nordiska-galleriet-2021-edition grand-prix-nordiska-galleriet-2021-edition

Det sägs att Jacobsen som barn målade över de viktorianska tapeterna i sitt pojkrum och gjorde väggarna helt vita. Kanske inte särskilt rebelliskt idag, men i början av 1900-talet var det fortfarande långt kvar tills det att helvita rum skulle betraktas som något modernt, eller ens tänkbart.

Men så skulle också Jacobsen under hela sitt liv och sin karriär fortsätta att vara före sin tid. Alltid i framkant och samtidigt lika mycket i en total tidlöshet. Det finns det många exempel på i hans enorma designkatalog.

Grand Prix Nordiska Galleriet 2021 Edition släpps till försäljning fredag 24 september kl 10.00 och säljs exklusivt hos Nordiska Galleriet.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)