Skapa din egen walk-in closet | Nordiska Galleriet

Skapa din egen walk-in closet

Förverkligandet av din egen walk-in closet kan ligga närmare än du tror. Vi har pratat med Nordiska Galleriets butikschef Olga Vinidiktova som guidat många kunder genom Poliforms unika garderobslösningar. Här tipsar hon om det viktigaste du bör tänka på för att skapa en modeoas på hemmaplan.

Vem har inte drömt om att gå in i ett rum där alla ens kläder och accessoarer finns färgkoordinerade på galgar och belysta hyllplan. Kanske med en heltäckningsmatta och stämningsfull belysning. Vägen dit går via rätt planering och valet av detaljer. Med enbart fyra kvadratmeter kan du få en personaliserad walk-in closet som både gör dig och dina kläder rättvisa. Carrie Bradshaws New York-baserade klädkammare i Sex and the City, en av världens mest kända och välsorterade, var ju faktiskt inte större än så.

Vad ska jag börja med?
– Man börjar med en behovsanalys för att utvärdera rummets förutsättningar i proportion till volym och de typ av kläder som ska förvaras där. Oftast börjar man också med att leta efter inspirationsbilder på nätet för att få en idé om utformningen samt exempel på olika lösningar kring materialval och färgsättning. Man ska även fundera över rimliga budgetramar för projektet och därefter val av leverantör eller typ av förvaringssystem. när det kommer till garderobsinredning.

En välrenommerad italiensk leverantör som Poliform kan erbjuda olika lösningar för både öppen och stängd förvaring. Tillsammans med Poliform sätter vi kundens individuella behov och önskemål i fokus för att skräddarsy en passande lösning. Kombinationerna av material och typ av inredning är tillräckligt många för att kunna tillfredsställa våra kunders mest krävande preferenser - även en fashionista som Carrie Bradshaw skulle bli avundsjuk.

Senzafine Walk-In Closet Senzafine Walk-In Closet
R&D Poliform för Poliform
Pris på förfrågan
Skin Wardrobe Skin Wardrobe
R&D Poliform för Poliform
Pris på förfrågan
Senzafine Island Chest Of Drawers Senzafine Island Chest Of Drawers
R&D Poliform för Poliform
Pris på förfrågan
You Chest Of Drawers You Chest Of Drawers
Fler varianter
D&T för Poliform
fr. 32 560 kr
Ubik Walk-In Closet Ubik Walk-In Closet
R&D Poliform för Poliform
Pris på förfrågan

Hur mycket utrymme behöver jag?
– Ju större rum desto bättre, men även på fyra kvadratmeter kan man få en funktionell förvaring för två personer.

Hur kan jag personalisera min walk-in closet?
– För någon kan en uppiggande kulör eller textur på en materialyta skapa ett individuellt uttryck. För andra är det fina detaljer som till exempel infästa handtag, en display med glaslåda för accessoarer eller tillval av lådmattor och läderomslag på klädstänger, som sätter kronan på verket.

Hur ska jag tänka när det gäller belysningen?
– Poliform gör det möjligt att integrera LED-belysning bakom en metallist som skyddar mot att du bländas av ljuset, en mycket genomtänkt lösning med infästa LED-lister. Oftast sätter man belysningen parallellt med klädstänger och riktar ljuset mot hängda kläder, under skohyllor och mot utrymmen för förvaring av väskor. Det finns även en mycket elegant lösning med hyllplan i tonat glas med en redan integrerad osynlig LED profil.

Jag har många skor - vilken är den bästa och snyggaste lösningen för det?
– Hos Poliform kan man skapa en fin utställning med belysta vinklade skohyllor som kan tävla med inredningen i en modebutik. Skor för vardag kan även förvaras i speciella utdragbara skolådor.

Vilka är dina tre bästa tips för att få en så lyckad walk-in closet som möjligt?
– 1.
Att se över sin nuvarande volym av kläder, skor, väskor och accessoarer och att även tänka på framtida behov. Därefter sätta prioriteringar och proportionellt fördela garderobsinredning för kläder som man hänger och viker samt för kläder som kan lämnas öppet eller behöver förvaras i lådor och bakom stängda dörrar för bättre skydd från damm och solljus.

– 2. Att tänka på belysning i rummet generellt samt LED-belysning som kan integreras i garderobsinredningen både för funktionellt och dekorativt syfte. Ljuset skapar stämningen och kan ge rätt ”cool factor” för en sann lyxkänsla.

– 3. Att tänka igenom materialval och färgsättning så att de är i harmoni med resterande interiör. Om jag får plats, vilken möbel är ett måste i en walk-in closet? – En fristående dresser med lådor, en puff eller dagbädd, ett sminkbord eller en stor spegel är de vanligaste kompletteringarna som gör rummet fulländat när det kommer till garderobsinredning.

Stratus Wardrobe Stratus Wardrobe
Giuseppe Bavuso för Poliform
Pris på förfrågan
Tweed Chest Of Drawers Tweed Chest Of Drawers
Giuseppe Bavuso för Poliform
Pris på förfrågan
Bristol Bookcase Bristol Bookcase
Fler varianter
Jean-Marie Massaud för Poliform
fr. 30 685 kr
Kelly Chest Of Drawers 3 Kelly Chest Of Drawers 3
Fler varianter
Emmanuel Gallina för Poliform
fr. 76 825 kr
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)