Magazine

Cassina hyllar modernismens mästare Pierre Jeanneret

Cassina hyllar Pierre Jeannerets design med ett antal nylanseringar som visas upp hos oss på Nordiska Galleriet.

Cassina lanserar fyra ikoniska möbler av Pierre Jeanneret i helt nya utföranden, som en hyllning till modernismens mästare, och stödjer samtidigt ett researchprojekt om Le Corbusiers historiska projekt Kapitolium i Chandigarh, Indien. Nordiska Galleriet är först i världen med att presentera den i våra showroom i Stockholm och Göteborg.

Le Corbusiers storslagna arkitekturprojekt Kapitolium, i Chandigarh i Indien, anses vara ett av hans främsta verk och representerar både hans ideologi, teknik och poetiska formspråk. Projektet initierades 1951 för att fira nationens självständighet och Le Corbusier blev tillfrågad att medverka av Indiens dåvarande premiärminister. Det gav honom en unik möjlighet att testa sina teorier inom arkitektur och stadsplanering, vilket han gjorde tillsammans med en grupp arkitekter, däribland sin kusin Pierre Jeanneret. Le Corbusiers Kapitolium är ett mäktigt byggnadskomplex bestående av tre ämbetsbyggnader. 2016 togs det med på UNESCO:s världsarvslista, och sedan dess har intresset för projektet ökat.

Cassina har producerat möbler av Le Corbusier, Pierre Jeanneret och Charlotte Perriand sedan 1965 – då skaparna fortfarande levde – och har alltid haft ett stort engagemang i deras arbete. Därför stödjer Cassina nu ett omfattande researchprojekt om Chandigarh, som en del av sin I Maestri Collection. Målet med researchen – som främjas av Fondation Le Corbusier i samarbete med Frankrikes främsta institutioner – är att bevara, stärka och göra en inventering av detta unika arv.

Möjligheten att få titta i arkiven och närmare studera inredningen på Kapitolium har nu resulterat i en ny serie med möbler inspirerade av den ikoniska arkitekten och formgivaren Pierre Jeanneret. Genom att kombinera rena former och enkla material skapade Pierre Jeanneret en mötespunkt mellan moderna europeiska ideal och indisk tradition. Cassina hyllar hans design med ett antal nylanseringar som visas upp på Nordiska Galleriet.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

Logga in med Facebook
eller
Kundtjänsten är öppen Nå oss via mail, telefon eller chatt
Öppettider kundtjänst
Mån-Tor 08:00 - 18:00
Fre-Sön 10:00 - 18:00
Våra butiker
Stockholm
Nybrogatan 11, 114 39 Stockholm
Mån-Fre 10:00-18:00
Lördag 10:00-17:00
Söndag 11:00-16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A, 431 37 Mölndal
Mån-Fre 10:00-18:00
Lördag 11:00-17:00
Söndag 11:00-17:00
Stäng rutan