Magazine

Golvad av Dusty Deco

Dusty Deco älskar mattor. Med sin nya serie unikt färgade ullmattor vill de lyfta rummens uttryck och hitta den hemtrevliga känslan.

Efter att ha lanserat ett spektrum av möbler under 2020 – bord, dagbädd, stolar, sideboard, spegel – fortsätter Dusty Deco nu att fullända sin kollektion med mattor.

- För oss är mattor, lampor och konst det som sätter personligheten och gör ett hem hemtrevligt, berättar Lina Kjellvertz. När vi genom åren har hjälpt privatkunder som inte riktigt fått till sin inredning så har mattor alltid varit ett bra första steg till att binda ihop hemmet, att bygga rum i rummen och skapa en harmonisk helhet.

För lite mer än tio år sedan startade Lina Kjellvertz och Edin Memic Kjellvertz Dusty Deco som ett älsklingsprojekt, bara lite mer än en hobby till en början. De köpte och sålde – behöll förstås också en del omistliga pärlor – moderna antikviteter och loppisföremål. Ganska snart stod det klart att de har en ovanligt säker känsla för det unika och avväpnande karaktärsfulla.

Vintagekärleken blev en heltidspassion. Lina och Edin reste över betydande delar av världen på jakt efter extraordinära fynd och sålde till en växande, internationell kundkrets. Allt de samlat på sig i sinnet och fysiskt under de här åren är en perfekt fond att luta sig mot när de nu börjat producerar egna designmöbler från sin bas i Palma på Mallorca.

- Vi designar mattorna själva, säger Lina Kjellvertz. Idéerna kommer från böcker, Pinterest, foton från resor och allt vi kommer över. Sedan klipper och klistrar vi. De flesta mattorna har ull som bas. Det är mjukt och naturligt och kan få så olika utseenden beroende på lugglängd och teknik. De handtuftade mattorna av ull är dopp- eller batikfärgade för att varje matta ska få ett eget uttryck.

- Vi är under ständig utveckling inom mattorna, kikar på nya tekniker och stilar och vill möta kundens behov, göra samarbeten, överraska, inspirera och framför allt se våra mattor i kunders hem.

- Vi har exempelvis tagit fram en grågrön ton som vi kallar sage green, berättar Lina Kjellvertz. Den tror jag blir ett bra alternativ för de som vill ha lite mer färg men ändå inte färgglatt. Då är den ljust gröna färgen, som vi snott från den torra växtligheten här på Mallorca, ett perfekt alternativ.

I ”Shaggy labyrinth”-serien går en fluffig ny vit variant väldigt bra ihop de tyngre, mörkare möblerna. - Inspirationen har kommit från platser vi varit på eller drömt om att vara på, berättar Lina Kjellvertz.

De lite lyxigare ullmattorna med sin ”akvarelliga” tie die-effekt för våra egna tankar till lyxiga hotell. Labyrint-mönstren kommer från vår kärlek till ryamattor och vår favoritpark i Barcelona, Parc del Laberint d´Horta. Den är mystisk, gotisk, som labyrinten i ”En vampyrs bekännelser”. Vi hämtar idéer till olika skisser därifrån hela tiden.

Mattan ”Double kiss” är en twist på en klassisk marockansk beni ourang. Motivet med pussmunnarna kommer från ett gatubild som Dennis Hopper tagit. En av vårens mest särpräglade nyheter är en matta i svart och vitt med zigzag-mönster.

- Där började vi med att kika på gamla indianinspirerade Pendleton-plädar som passerat oss under resor och inköp i USA, säger Lina Kjellvertz. Vi har också tänkt på etniska mönster från Marocko, vi är själva helt besatta av resultatet! Vi la just in en på kontoret i Palma och den lyfte hela rummet. Det är så vi vill att det ska kännas. Mattan ska lyfta rummet och ge det ett nytt uttryck, en ny känsla och framför allt göra hemmet bekvämt och hemtrevligt.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

Logga in med Facebook
eller
Ogiltig e-postadress.
Felaktigt användarnamn eller lösenord.
Kontakta oss
Nå oss via telefon, mejl eller chatt för att få svar på dina frågor gällande en produkt eller för att få inredningshjälp.
Mån-Fre 08:00 - 18:00
Lör-Sön 10:00 - 18:00
Våra butiker
Stockholm
Nybrogatan 11
11439 Stockholm
Mån-Fre 10:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
43137 Mölndal
Mån-Fre 10:00 - 19:00
Lör-Sön 11:00 - 17:00