Magazine

Jakten på den perfekta sömnen

Jan Ryde är femte generationens ägare på Hästens, ett varumärke med lång historia inom sängmakeri med rötter inom sadelmakeri. Hästens grundades år 1852 och drivkraften har under flera generationer varit att uppfylla samma vision, att skapa handgjorda naturliga sängar av oöverträffad kvalitet.Hästens tillverkar alla sängar för hand i deras fabrik i Köping, en plats som haft stor betydelse sedan företaget grundades. Hantverket utvecklas ständigt för att ge kunderna den bästa sömnupplevelsen. En säng ska vara en livslång investering och hemligheten bakom en god natts sömn ligger i detaljerna, i mästerhantverkarnas hängivenhet och i kombinationen av de naturliga materialvalen.Sängarna är uppbyggda lager på lager med äkta tagel, bomull och ull i en noggrant uträknad sammansättning som läggs ut för hand och fördelas jämnt. Tagel är handtovat, ett gammalt gediget hantverk, för att uppnå den ventilerande strukturen med överlägsen förmåga att suga upp fukt. Det är ett av flera hantverk man använder som kräver skicklighet, erfarenhet och tid.

– För människan är sömn en av de tre nödvändigheter som behövs för att överleva förutom vatten och mat, och likaså för mig. Sömn handlar om återhämtning av kroppen och för att den ska kunna fungera. Det vi vill är att skapa den bästa sömnupplevelsen som går för att kroppen ska må så bra som möjligt.Den ikoniska blårutan skapades 1978 av Jack Ryde, pappa till Jan Ryde. När den presenterades under Stockholms möbelmässa blev den föremål för kritik då den iögonfallande blå färgen gick emot den tidens trender. Idag representerar den kvalitet och har blivit varumärkets starkaste kännetecken.

Hästens har alltid haft som vision att sängen ska ha sömngivande egenskaper för varje enskild person. Vid framtagning av sängar strävar man efter att sova med en rak ryggrad, stöd i ländrygg och fullständig avslappning.

– Vi tror på kvalitetssömn framför timmar och effektivitet. När man får kvalitetssömn och total återhämtning så vaknar man utvilad, och inte trött eller hängig. Vi är alla formade olika och sover på olika sätt och därför behöver man hitta en modell som passar en individuellt. Jag provar och byter ofta modell på min Hästens för att alla skall kunna ge mig optimal sömn.Att välja rätt säng är mycket viktigt för Sveriges äldsta sängtillverkare. Hästens rekommenderar att en sömnkonsultation då man tillsammans går igenom behov, sömn och sovposition för att hitta den säng som passar.

Hästens har just lanserat den grandiosa och exklusiva sängen Grand Vividus. Ett mästerverk som tar nästintill 600 timmar för deras hantverkare att tillverka i fabriken i Köping. På sikt kan vi vänta oss fler spännande nyheter från Hästens.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

Logga in med Facebook
eller
Ogiltig e-postadress.
Felaktigt användarnamn eller lösenord.
Kontakta oss
Nå oss via telefon, e-post eller chatt för att få svar på dina frågor gällande en produkt eller för att få inredningshjälp.
Måndag 08:00 - 18:00
Tisdag 08:00 - 18:00
Onsdag 08:00 - 18:00
Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag 08:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 18:00
Söndag 10:00 - 18:00
Våra butiker
Stockholm
Nybrogatan 11
11439 Stockholm
Mån-Fre 10:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
43137 Mölndal
Mån-Fre 10:00 - 19:00
Lör-Sön 11:00 - 17:00