Magazine

A little older, a little more confused

Någonstans bland brustna hjärtan, rosor, spritflaskor, fjärilar och döden hittar vi den svenska konstnären och serietecknaren Harry Anderson. I ett exklusivt samarbete lanserar vi nu verken "Exhile on Långholmen" och "Go start anew".

I litografierna som båda är skapade i en numrerad upplaga, ställs betraktaren öga mot öga med både humor och mörker genom Andersons naivistiska illustrationer och korta texter. Stilen är personlig och skvallrar om hans bakgrund som serietecknare.

Textrader som ”a little older, a little more confused”, ”she prefered the company of cats” och ”god speed Aretha”, flyter samman och bryter av piprökande skelett, trumpetande gubbar och slingrande ormar. Tillsammans berättar de säregna historier om olycklig kärlek, identitetssökande och döden. Mixen får automatiskt tankarna att föras till telefonklotter eller anteckningar i ett block, och många av texterna är hämtade från poplåtar och rockballader.


Harry Anderson är född 1986 och är uppvuxen i Stockholm. Han har studerat vid konstskolan Gerlesborg i Stockholm och vid Kungliga Konstakademin i Köpenhamn – där han sedermera kom att stanna kvar för att bo och arbeta. Under första delen av sin konstnärliga karriär har Anderson främst fokuserat på att skapa målningar, teckningar och serier vars motiv hämtar inspiration ur hans eget liv. Hans verk har tidigare visats upp i både Stockholm och Köpenhamn, och under soloutställningen She’s not your lover know (FORGETMENOT) hos Nordiska Galleriet under 2018 visades även skulpturer i keramik upp.

Serietecknaren i Harry Anderson glänser i alstren Exhile on Långholmen och Go start anew. Hans karaktäristiska konstnärsstil mixas bland annat med influenser från andra serietecknare som Nicklas Jönsson, Bill Eriksson och Ester Eriksson. Med hjälp av mönster, illustrationer och korta texter berättar varje verk sin egen berättelse och lämnar betraktaren att själv tolka dess innehåll. Det blir ärligt, naket och så nära inpå att det stundtals känns som att tjuvläsa någons dagbok.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

Logga in med Facebook
eller
Kundtjänsten är öppen Nå oss via mail, telefon eller chatt
Öppettider kundtjänst
Mån-Tor 08:00 - 18:00
Fre-Sön 10:00 - 18:00
Våra butiker
Stockholm
Nybrogatan 11, 114 39 Stockholm
Mån-Fre 10:00-18:00
Lördag 10:00-17:00
Söndag 11:00-16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A, 431 37 Mölndal
Mån-Fre 10:00-18:00
Lördag 11:00-17:00
Söndag 11:00-17:00
Stäng rutan