Magazine

Följsam sängdesign från Carpe Diem

Ett kargt ljunglandskap blev starten på ett sängföretag med fokus på varje kropps behov. Carpe Diem startades 1995 och har sedan dess handgjort sina sängar i noga utvalda material med stor respekt för naturen. David Zettergren, General Manager för Carpe Diem berättar hur kvalitet, design och komfort går hand i hand.

När aspirerande kiropraktorn Börje Thuleskär lade sig ner för att vila på en bädd av ljung på Kornö på västkusten lade han grunden till svenska sängföretaget Carpe Diem. Där och då väcktes hans dröm om att skapa sängar som medförde samma känsla av viktlöshet och följsamhet som öns växtlighet.

Sängföretaget blev verklighet och inspirationen ledde till Carpe Diem vars sängar görs för hand av högsta kvalitet i fabriken i Lysekil. Materialen som används är nordiskt furuträd från miljömärkta skogar samt tyger med OEKO-Tex®-märkning, ekologisk bomull och gåsdun från leverantörer som respekterar djurens välmående. Thuleskärs inspiration gav upphov till fem patent som är designade för att följa kroppen.

– Vi är väldigt stolta över våra sängpatent, eftersom de hjälper skapa den specifika ”Carpe Diem Beds”- känslan av att sväva på ett moln, säger David Zettergren, General Manager för Carpe Diem beds.

– De flesta som sover i våra sängar säger att det var en av de bästa sömnupplevelserna de upplevt i hela sitt liv. Detta är tack vare våra patent – som vår Contour Pocker System – som får våra sängar att följa kroppens alla kurvar och ge stöd vid de punkterna som behöver det mest. Det känns nästan som att vara viktlös, vilket är ett naturligt sätt att nå lugn och harmoni.

Den svenska västkusten har inte bara inspirerat Carpe Diems sänginnovation. Den har även inspirerat deras syn på design. Sovrummet ska vara som en lugn oas.

– Ett sovrum ska vara lika vackert och rogivande som naturen som omger västkusten. Vi tar mycket av vår designinspiration från det vackra landskapet som omger vår fabrik – från våra utvalda exklusiva tyger till våra stilrena sovrumsaccessoarer. Vi vill fånga kunden, få dem att stanna upp och varva ned i en stressig vardag, säger David Zettergren.

Med namn som Malö, Koster, Sandö och Skaftö, finns det nio sängar att välja mellan, och de går att skräddarsy efter varje kunds behov. När det kommer till att välja vilken som passar ens kropp bäst, är det viktigt för Carpe Diem att man tar god tid på sig, gärna med stöd från erfaren personal. Kvalitet bör alltid komma i första hand i val av säng, menar David Zettergren.

– Håller man sig, som i Carpe Diem Beds fall, till Svanen-godkända produkter av hög kvalité så kan du fokusera på komfort och design, det kommer underlätta köpprocessen. Våra sängar kommer leva länge, men eftersom det är en hygienprodukt rekommenderar vi att byta bäddmadrass var femte till sjunde år. Gör man det så lever sängen längre och håller sig fräsch, men även kroppen förändras och sängutvecklingen tar sig framåt, så efter 20 år är det nog dags igen, avslutar han.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

Logga in med Facebook
eller
Ogiltig e-postadress.
Felaktigt användarnamn eller lösenord.
Kontakta oss
Nå oss via telefon, e-post eller chatt för att få svar på dina frågor gällande en produkt eller för att få inredningshjälp.
Måndag 08:00 - 18:00
Tisdag 08:00 - 18:00
Onsdag 08:00 - 18:00
Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag 08:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 18:00
Söndag 10:00 - 18:00
Våra butiker
Stockholm
Nybrogatan 11
11439 Stockholm
Mån-Fre 10:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
43137 Mölndal
Mån-Fre 10:00 - 19:00
Lör-Sön 11:00 - 17:00