Minotti - Exklusiv möbeldesign från Italien | Nordiska Galleriet
Prisgaranti Fri frakt över 500 kr100% original
Support

Minotti

Minotti grundas under 1950-talet av Alberto Minotti och växer snabbt under kommande årtionden. Möbeltillverkaren går från traditionella produktionsmetoder till ett industriellt bolag och på 1970-talet tas Minotti över av sönerna Renato och Roberto. Bröderna lyckas placera Minotti på den internationella designkartan och befäster det Minotti än idag står för – italiensk kvalitet, exklusivitet och elegans. Genom att kombinera hantverkstradition med nya tekniker producerar Minotti världens främsta möbler som andas tidlös lyx. Läs mer om Minotti

Minotti

Kvalitet, hållbarhet och världens främsta material

Hela produktionsprocessen är placerad i Italien, därav kan varje del av tillverkningen noga övervakas. Varumärket tillverkar möbler för privata hem likväl offentliga rum, och är kända för sin kvalitet, samt unika formspråk. Varumärket stävar efter att vara lika relevanta idag som tio år framåt.

Rodolfo Dordoni är sedan bröderna tog över företaget ett viktigt namn för varumärket. Dordoni är chefsdesigner sedan slutet av 1990-talet och har bidragit till Minottis breda sortiment av designmöbler. Bland Minottis populära produkter finns bord, soffor, fåtöljer och mattor. Varumärket erbjuder helhetslösningar för kunden och har genomgående fokus på kvalitet.

Materialvalen är noga genomtänkta hos Minotti. Man arbetar endast med kvalitet och eleganta tidlösa material fristående från mode och trender. För att få fram världens främsta läder ägnar man sig mycket åt research. Minotti erbjuder ett brett urval av skinn i en mängd färger som genomgått skräddarsydda garvningsprocesser och behandlingar. Skinnet kommer endast från europeiska gårdar och har noga kvalitetssäkrats. Efter att skinnet tvättats och delats, påbörjas garvningsprocessen som utförs för att skinnet ska bli så tåligt och vattenresistent som möjligt. Idag är Minotti en erkänd producent av kvalitetsmöbler och produkterna går att hitta världen över. Varje år lanserar man en ny kollektion med italiensk design när den är som allra bäst.

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här