Montis | Moderna designmöbler på Nordiskagalleriet.se
Prisgaranti && Fri frakt över 500 kr
Varukorg
Support

Montis

Montis grundas år 1974 av bröderna Gerard och Ton Van Den Berg. De börjar sin resa med två anställda, en läderskärare och en tapetserare som delar deras ambition att utforma sittmöbler med överlägsen komfort. Montis utmärker sig i sin ständiga nyfikenhet för nya material och tekniker. Man tillverkar överraskande och innovativa designmöbler av högsta kvalitet. Läs mer om Montis

Montis

Innovativ design med förfinad komfort

År 1975 flyttar företaget till Lastraat i Dongen, Nederländerna. Området är känt för sina många garverier och bär på en lång tradition inom läder- och textiltillverkning. Montis stora genombrott blir ”jacktekniken”, en stoppningsteknik som innebär att man ”sveper” klädseln kring en fåtölj likt en mantel. Första gången jacktekniken introduceras på marknaden är vid lanseringen av fåtöljen Chaplin år 1983 som växer till en klassiker. Under 1980-talet blir Montis därmed en global aktör. Efter framgångarna på hemmaplan i Nederländerna når varumärket stora framgångar ibland annat USA och Mellanöstern. Företaget flyttar snart sitt huvudkontor till den ikoniska ”The Black Building” ritad av arkitekten och konstnären Hans Roberts.

Under början av 1990-talet tar Paul Van Der Berg över efter sina bröder. Med Paul föds nya visioner för Montis även om filosofin om att designa och tillverka möbler med distinkt design och god komfort fortfarande är högst närvarande i alla led. Företaget investerar nu i ny teknik för att gjuta möbler i ett och samma stycke med hjälp av formar i skum. Den nya tekniken skapar nya möjligheter för innovativ design och förfinad sittkomfort. Under 2000-talet inleder Montis samarbeten med en rad framstående formgivare som Niels Bendtsen, Gert Batenburg, Dick Spierenburg, Demakersvan och Simon Pengelly.

Än idag satsar Montis på hållbar design och innovativ teknik där inget lämnas åt slumpen. Genom att blanda erkända namn och nya talanger i sina samarbeten fortsätter de att skapa spännande möbler med fokus på hantverket.

Lämna feedback

Vi uppskattar all feedback vi kan få om vår nya hemsida. Skriv in dina kontaktuppgifter och din feedback i forumläret nedan. Vi läser alla meddelanden och åtgärdar fel så snart som möjligt. Tack för att du tar dig tid att hjälpa oss..


Namn *

E-post *

FeedbackLämna feedback

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här