Normann x Brask Art Collection

Normann Copenhagen samarbetar under våren 2019 med den danske kuratorn Jens-Peter Brask och en rad internationella och danska konstnärer. Tillsammans skapar de en kreativ kollektion möbler, mattor och inredningsdetaljer. I serien finns allt från kuddar, vaser, brickor och ett sidobord, helt unika i sitt slag. 
Läs mer

Objekten balanserar på gränsen mellan konst och design - resultatet är en färgrik serie av allt från kortspel till abstrakta speglar och ett skulpturalt bord med sex ben. Tio konstnärer är utvalda av Brask och deltar i samarbetet: Ryan Schneider, Jørgen Haugen Sørensen, Mira Dancy, Greg Bogin, Vincent Dermody, Roma Manikhin, Tony Matelli, Gudrun Hasle, Graham Collins and Anton Munar. Alla konstnärer som deltar har ett unikt uttryck och inspireras av antingen deras egna tidigare verk, eller någonting helt nytt, i processen att skapa konst som även är funktionell.

Poul Madsen, medgrundare från Normann Copenhagen kommenterar samarbetet Normann x Brask Art Collection: ”We are very honored to be working with such a strong team of artists. The emotive and reflexive aspects that art addresses appear to be becoming more and more important in the field of design...” Han fortsätter med att adressera hur kollektionen adderar en ny dimension till Normann Copenhagens varumärke och att kunden ska kunna ta med sig inte bara design, men en liten bit konst hem. Jens-Peter Brask är mycket framgångsrik som kurator och blev direkt intresserad av tanken att kombinera konst och design. Kollektionen för Normann Copenhagen handlar om att göra konst användbart och intressant på ett nytt och positivt sätt. 

De har alla skapats med både konstnärlig omtanke och yrkesmässig skicklighet. Normann Copenhagen är kända för en tradition av hantverksmässig skicklighet och möbler som håller år efter år. Sedan starten i slutet av 1990-talet har Normann Copenhagen haft som vision att genom design, göra skillnad i vårt samhälle till det bättre. Än idag strävar de efter en positiv inverkan på vår värld genom modern design och innovation. Kollektion Normann x Brask Art Collection är onekligen del av varumärkets arbete och produkterna från kollektionen kommer säljas i utvalda butiker runt om i världen samt exklusivt i Sverige hos Nordiska Galleriet.

Filtrera
Rensa filter
Kategorier
Visa produkter ()
Alla produkter
Sortera på
Visar 2 produkter
Manikhin Candlestick Manikhin Candlestick
30%
Season
Normann x Brask Art Collection
av Roma Manikhin
1 225 kr 1 750 kr
Lagervara
Munar Rug Munar Rug
30%
Season
Normann x Brask Art Collection
av Anton Munar
19 250 kr 27 500 kr
Lagervara
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

Logga in med Facebook
eller
Kundtjänst Nå oss via mail, telefon eller chatt
Öppettider kundtjänst
Mån-Tor 08:00 - 18:00
Fre-Sön 10:00 - 18:00
Våra butiker
Stockholm
Nybrogatan 11, 114 39 Stockholm
Mån-Fre 10:00-18:00
Lördag 10:00-17:00
Söndag 11:00-16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A, 431 37 Mölndal
Mån-Fre 10:00-18:00
Lördag 11:00-17:00
Söndag 11:00-17:00
Stäng rutan