Köp unika Details från Séance | Nordiska Galleriet

Séance Details

#
Filtrera
Rensa filter
Séance - Details
Kategorier
Filtrera
Pris
Tillbaka
Pris
Visa produkter (2)
Filtrera
Deleuze - Decorative Candle Deleuze - Decorative Candle
Kampanj
1 120 kr 1 400 kr
Lagervara
Anonymous - Decorative Candle Anonymous - Decorative Candle
Kampanj
1 120 kr 1 400 kr
Lagervara

Séance - Details

Séance är ett svenskt stockholmsbaserat inredningsvarumärke som tillverkar handgjorda, dekorativa ljus med design som utformar vackra och unika skulpturer. Varumärket är grundat av Olof Lindqvist och Martin Thomasson med ateljé belägen på Odengatan 3 i Stockholm.
Läs mer

Séance lanseras 2020 med en kollektion kallad "Cabinet de resistance" som består av fem ljusskultpurer. Varje skultpur i kollektionen utgörs av olika uttryck för motstånd och makt i den mänskliga historien. Skulpturerna gestaltas som antika och moderna kulturella arketyper med unika detaljer och dolda lager. Séance strävar efter att förhöja och berika rusmliga atmosfärer genom popkultur, torr humor och genomtänkt design. Grundarnda Lindqvist och Thomasson har ett specifikt intresse av idén om “the conversation piece” och fokuserar på att göra hyper-taktila objekt som väcker lusten att röra. Ljusen tillverkas helt för hand och består av en blandning mellan italienskt bivax och sojavax som är noggrant framtagna för att få till en vit marmoreffekt. Veken på ljusen är av 100% bomull och fri från bly.

Michael Anastassiades

FRÅN FLYTANDE VISIONER TILL GREPPBARA OBJEKT

Séance har en tanke om att omvandla flytande visioner till greppbara objekt för flera sinnen. Skulpturerna är tillverkade för att lyfta inredningsmiljöer och väcka drömmar, minnen såväl som inspiration till liv. Ljusen från Séance är resultatet av personliga observationer och starka impulser. Varumärkets namn betyder seans som ursprungligen innebär ett spirituellt möte mellan människor där medium närvarar för att öppna en bro mellan den metafysiska och materiella världen. Denna utövningsförmåga är vad som ligger bakom varumärkets synsätt. Med en skulptur från Séance sätter du en unik och vacker prägel på ditt hem där var och en av ljusen har sin egen historia.

Séances Formgivare
Andra har även tittat på
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)