Tecta - Modern design från Tyskland | Nordiska Galleriet
Prisgaranti Fri frakt över 500 kr100% original
Support

Tecta

Tecta är en tysk möbeltillverkare i synonym med Bauhaus-rörelsen och bibehållandet av modernismen från Weimar och Dessau. Målet är att hålla i traditionen, och i en innovativ anda vidareutveckla samt förbättra teknikerna. Företaget grundas år 1956 av Hans Könecke och drivs idag av Werner och Axel Bruchhäuser med avsikten att göra klassisk modernism populärt i Tyskland igen. Tecta är, med sina dryga 30 licensierade Bauhaus-designers, världens ledande producent av designrörelsens möbler. Läs mer om Tecta

Tecta

Banbrytande design i modernismens anda

Tecta tror inte på att byta ut möbler ofta utan ser det som oekologiskt och oekonomiskt. Man vill förlänga livslängden på produkterna ur både en social och hållbar synvinkel. Tecta förenar hantverksskicklighet, värderingar och tradition med Bauhaus design- och idékoncept.

All produktion är placerad i Tyskland och varje produkt har en exklusiv Bauhaus-stämpel som idag är otroligt eftertraktad. Man blandar innovativa material och nya produktionsmetoder med de tidlösa Bauhaus-idéerna och skapar möbler som är helt unika i sitt slag. Delar av originalkollektionen finns idag på museum världen över som MoMA i New York, Stedelijk i Amsterdam och Bauhaus Archives Berlin.

Tecta tillverkar möbler designade av ikoniska designers som Marcel Breuer, Walter Gropius, Ludwig Mies van der Rohe och Gerrit Rietveld. En av alla designklassiker är Breuers karmstol D40. Stolen formges redan år 1928 och är än idag en oförändrad klassiker. Ungraren Breuer ägnar sig åt banbrytande tekniker, bland annat konsten att böja stålramar. Tekniken återfinns hos D40-stolen, vilket möjliggör en oerhörd sittkomfort i kombination med de övriga materialen. Förutom produktionen av de odödliga designklassikerna samarbetar Tecta idag med formgivare och arkitekter för att skapa nya, banbrytande möbler i modernismens anda.

Coming soon...Tecta är inte online ännu

Tyvärr går det inte att handla Tecta online ännu, men vi jobbar på för fullt med att få upp alla våra varumärken. Under tiden kan du få information om produkter och priser genom att kontakta oss på på help@nordiskagalleriet.com eller på 08 - 442 83 60.

Befinner du dig i Stockholm eller Göteborg får du gärna besöka våra butiker så hjälper våra erfarna inredare dig.

Adress och öppettider hittar du här nedan

  • Nybrogatan 11
  • 114 39 Stockholm
  • Hitta hit
  • Mon - Fri 10-18
  • Sat 10-17, Sun 11-16
  • 08-442 83 60
  • help@nordiskagalleriet.com
Läs mer om butiken
Läs mer om butiken

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här