Ton - Tidlös möbeldesign | Nordiska Galleriet
Prisgaranti Fri frakt över 500 kr100% original
Support

Ton

I Tjeckien börjar Michael Thonet under 1850 - talet att tillverka trämöbler med böjträteknik. År 1861 anlägger Thonet en fabrik i Bystřice pod Hostýnem som strategiskt placeras i det området på grund av den närliggande bokskogen. Företaget växer snabbt och tio år efter anläggningen tillverkas 300 000 trämöbler i fabriken varje år. Företaget går igenom ett par omorganisationer fram till 1950-talet och år 1953 byter man namn till Ton som är en förkortning för böjmöbelfabrik på tjeckiska. Ton använder sig av böjträteknik för att möblerna ska ärvas från generation till generation, på samma sätt som hantverket ärvs. Att böja trä är nyckeln till träets styrka och möbelkvalitén. De mjuka former som skapas ger även det hårda trämaterialet en mjuk framtoning. Ton producerar idag stolar, bord, bänkar och inredningsobjekt med böjträteknik. Läs mer om Ton

ton banner

Moderna möbler med legendarisk styrka

När Thonet grundar fabriken tillämpas en tillverkningsmetod där en hantverkare är specialist på en uppgift och tillsammans med industrimaskiner kan producera många möbler på kort tid. Denna arbetsmetod används än idag då företaget vill att grundarens arbetssätt ska föras vidare. Fabriken ligger fortfarande i samma region i Tjeckien. Ton tillverkar möbler med ambition att de ska användas och ärvas i generationer, och böjträtekniken gör det möjligt. Möbler tillverkade med böjträteknik återfinns i alla kategorier i hela sortimentet.

Ton designar och tillverkar ett flertal möbler som har mottagit utmärkelser. Barstolen Löv har exempelvis tilldelats iF Design Award och Wallpaper Design Award 2017. Stolen Löv i samma serie har även den tilldelats priser och utmärkelser. Ett av företagets mest sålda möbler är Stol 14, som designas redan år 1859 och har tillverkats i över 80 miljoner exempel. Stol 14 och den populära Stolen Merano återfinns på caféer och restauranger världen över tack vare deras unika formspråk med böjträ, låga vikt och styrka.

Ton tillverkar idag moderna möbler med traditionella hantverkstekniker. Utvecklingen av nya modeller sker i nära samarbete med namnkunniga tjeckiska och utländska formgivare. Varumärkets tidlösa och moderna möbler återfinns idag i privata hem och offentliga rum som hotell, barer och restauranger världen över.

Coming soon...Ton är inte online ännu

Tyvärr går det inte att handla Ton online ännu, men vi jobbar på för fullt med att få upp alla våra varumärken. Under tiden kan du få information om produkter och priser genom att kontakta oss på på help@nordiskagalleriet.com eller på 08 - 442 83 60.

Befinner du dig i Stockholm eller Göteborg får du gärna besöka våra butiker så hjälper våra erfarna inredare dig.

Adress och öppettider hittar du här nedan

  • Nybrogatan 11
  • 114 39 Stockholm
  • Hitta hit
  • Mon - Fri 10-18
  • Sat 10-17, Sun 11-16
  • 08-442 83 60
  • help@nordiskagalleriet.com
Läs mer om butiken
Läs mer om butiken

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här