Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

NE60 Stool Nordiska Galleriet Limited Edition

Pallen/sidobordet NE60 Stool Nordiska Galleriet Limited Edition är en limiterad upplaga av Alvar Aaltos klassiska pall, som tagits fram i ett samarbete mellan Artek och Nordiska Galleriet. Pallen består av lackad björk med en sits där en direkt replika av Nordiska Galleriets välkända schackrutiga golv har tryckts, med dess ursprungliga 110-åriga patinering av skav och smuts. Precis som golvet så åldras pallen med värdighet. Varje fläck, skav och rispa skapar personlighet till pallen som med tiden blir vackrare. NE60 är ett objekt att ha och bevara.

Originalpallen Pall 60 skapades av Alvar Aalto år 1933. Aalto var en av pionjärerna när det kommer till laminering och hur man bearbetar trä. Hans innovativa och experimentella teknik resulterade i att träet kunde få en mer organisk form, vilket vid tidpunkten var banbrytande. Det lade grunden för de välkända L-formade benen som bär pallen och har kommit att bli Aaltos kanske mest välkända signatur.

NE60 Stool Nordiska Galleriet Limited Edition finns i 100 exemplar där samtliga är numrerade. Även pallen Stool 60 kommer att finnas i en limiterad upplaga i samma antal.

Inga omdömen

NE60 Stool Nordiska Galleriet Limited Edition

3 495,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Artek

Designer:

Artikelnummer:

10694693

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.