100% Original - Vi är auktoriserade | Nordiska Galleriet

Endast originalVi är auktoriserade

Nordiska Galleriet är auktoriserad återförsäljare av alla varumärken vi säljer. Detta innebär att du som kund kan känna dig 100 % trygg med att varan du köper hos oss är äkta. Utöver det har vi prisgaranti på hela vårt sortiment, vilket innebär att du alltid får rätt vara till rätt pris.

Vi säljer endast original

När du handlar hos oss på Nordiska Galleriet garanterar vi att du köper ett original. Det betyder att produkten är producerad i en fabrik licenserad till varumärket och tillverkad utifrån designerns skisser och vision. Ingenjörer och hantverkare säkerställer att alla led i produktionen utförs korrekt och det gedigna hantverk som läggs ned på varje möbelexemplar säkerställer dess livslängd.

Vad är ett original?

Varje böljande linje eller stram reducering, varje färgställning, val av material och finishering övervägs noggrant i designprocessen och tillsammans utgör alla de detaljerna den unika helheten. Många erkända formgivare har varit mycket produktiva och designat ett stort antal produkter under en kort tid – men då har de ofta lagt hela sin livsgärning och karriär på att förfina sitt manér.

Ett flertal av våra produkter är idag kända designklassiker som genom åren blev ikoniska – inte enbart tack vare sin funktion, utan även för sin sofistikerade design. Att handla en kopia är att bestjäla designhistorien på sin agens och formgivaren på sitt livsverk.

Ett hållbart val för livet

Att investera i designmöbler är att fördjupa sig i
vår kulturs historia och vad som manifesteras i vår samtid. Att intressera sig för fortlevandet av de många yrkeskårer av specialister som ligger bakom framtagandet av en designad produkt. Att låta estetiska värden i samklang med praktiska egenskaper vara värt att betala för.

En omsorgsfullt formgiven möbelklassiker är i sig ett kvitto på att designen håller över tid. Att handla något från en formgivare i början av sin karriär är att stödja tillväxten av designstjärnor för morgondagen.

Att skilja på original och kopia

Tyvärr finns det flertalet mer eller mindre lyckade kopior som cirkulerar på marknaden och det kan vara svårt att skilja på vad som är äkta och inte. Vissa kopior säljs till och med till samma priser som originalen och är mycket skickligt gjorda, vilket kan lura ett tränat öga. Det kan vara en skruv som skiljer, en ram som är böjd lite annorlunda eller en stämpel som saknas. I regel är en kopierad vara billigare och har sämre kvalitet. En bra riktlinje att gå efter är att om något verkar för bra för att vara sant så är det oftast det.

Auktoriserade återförsäljare

Vi är auktoriserade återförsäljare av samtliga varumärken vi saluför och även exklusiva återförsäljare för många av dem. När du handlar original respekterar du design och stöttar formgivaren som är upphovsrättsinnehavare av verket du köper.

Kontakta ossVill du vara säker?

Öppettider telefonsupport

Till kontakta oss
Kontakta oss

Nå oss via telefon, e-post eller chatt för att få svar på dina frågor gällande en produkt eller för att få inredningshjälp.

Mån-Fre 08:00 - 17:00
Lör-Sön Stängt
Våra butiker
Stockholm
Nybrogatan 11
114 39 Stockholm
Hitta hit

08- 442 83 60

Mån-Fre 10:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
431 37 Mölndal
Hitta hit

031- 775 69 00

Mån-Fre 10:00 - 19:00
Lör-Sön 11:00 - 17:00
Malmö
Engelbrektsgatan 9
211 33 Malmö
Hitta hit

040 685 95 01

Mån-Fre 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 16:00
Sön Stängt
Archives
Frihamnsgatan 50
115 56 Stockholm
Hitta hit

08-442 83 63

Mån-Ons Stängt
Tor-Fre 10:00 - 18:00
Lör-Sön 11:00 - 16:00
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund? Få 8% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få 8% rabatt på ditt första köp, inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm, Göteborg, och Malmö och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions. Den gäller heller inte på varumärkena Apparatus, Arflex, B&B Italia, Baxter, Big Green Egg, Bocci, Byredo, Cappellini, Cassina, De Sede, Dusty Deco, DUX, Edra, Fermob, Flexform, Gloster, Grythyttan, House of Finn Juhl, Karakter, Knoll, Living Divani, Maxalto, Paola Lenti, Pira, Poliform, Poltronova, Ritzwell, Rocket Espresso, Roll & Hill, Stolab, String, Technogym, Vitra och Zanotta.
Önskelista (0)

Olsson & Gerthel blir Nordiska Galleriet

Olsson & Gerthel övergår nu till Nordiska Galleriet. Det innebär att vi fortsatt kommer att erbjuda samma goda service, kunskap och passion för inredning och design, men med ännu fler varumärken och produkter. Välkommen till Nordiska Galleriet.

Jag förstår
Läs mer

Welcome to Nordiska Galleriet

Discover furniture, lighting and details from the world's most iconic brands and leading designers.

If you can't see your country below, leave your email address and we'll let you know when we deliver to your country.

Deliver to
Sweden
 • Sweden
 • Norway
 • Denmark
 • Finland
 • Germany
 • Austria
 • Belgium
 • Netherlands
 • Spain
 • France
Language
Swedish
 • English
 • Swedish
 • Norweigan
 • Danish
 • Finnish
Currency: SEK
Enter Nordiska Galleriet
Thank you for leaving your e-mail address. We'll let you know as soon as we open up in your country.