Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Vi är auktoriserade

Nordiska Galleriet är auktoriserad återförsäljare av alla varumärken vi säljer. Detta innebär att du som kund kan känna dig 100% trygg med att varan du köper hos oss är äkta. När du handlar original respekterar du design och stöttar formgivaren som är upphovsrättsinnehavare av verket du köper. Utöver det har vi prisgaranti på hela vårt sortiment, vilket innebär att du alltid får rätt vara till rätt pris.

What is an original?

Vad är ett original?

Varje böljande linje eller stram reducering, varje färgställning, val av material och finishering övervägs noggrant i designprocessen och tillsammans utgör alla de detaljerna den unika helheten. Många erkända formgivare har varit mycket produktiva och designat ett stort antal produkter under en kort tid – men då har de ofta lagt hela sin livsgärning och karriär på att förfina sitt manér.

Ett flertal av våra produkter är idag kända designklassiker som genom åren blev ikoniska – inte enbart tack vare sin funktion, utan även för sin sofistikerade design. Att handla en kopia är att bestjäla designhistorien på sin agens och formgivaren på sitt livsverk.

A sustainable choice for life img

Ett hållbart val för livet

Att investera i designmöbler är att fördjupa sig i
vår kulturs historia och vad som manifesteras i vår samtid. Att intressera sig för fortlevandet av de många yrkeskårer av specialister som ligger bakom framtagandet av en designad produkt. Att låta estetiska värden i samklang med praktiska egenskaper vara värt att betala för.

En omsorgsfullt formgiven möbelklassiker är i sig ett kvitto på att designen håller över tid. Att handla något från en formgivare i början av sin karriär är att stödja tillväxten av designstjärnor för morgondagen.

original and copy

Att skilja på original och kopia

Tyvärr finns det flertalet mer eller mindre lyckade kopior som cirkulerar på marknaden och det kan vara svårt att skilja på vad som är äkta och inte. Vissa kopior säljs till och med till samma priser som originalen och är mycket skickligt gjorda, vilket kan lura ett tränat öga. Det kan vara en skruv som skiljer, en ram som är böjd lite annorlunda eller en stämpel som saknas. I regel är en kopierad vara billigare och har sämre kvalitet. En bra riktlinje att gå efter är att om något verkar för bra för att vara sant så är det oftast det. 


Vill du vara säker?

Om du behöver hjälp med att avgöra om en möbel är ett original, hör av dig till oss så hjälper vi gärna till.

Kundtjänst

Öppettider

Mån-Fre: 8:00 - 17:00