Hållbarhet | Nordiska Galleriet

HållbarhetHållbarhet

Som återförsäljare av designmöbler vill vi uppmuntra våra kunder att handla inredning av högsta kvalitet som bidrar till en mer hållbar värld.

Hållbarhet på Nordiska Galleriet

På Nordiska Galleriet säljer vi främst designklassiker som tagits fram för att hålla över en livstid – och förhoppningsvis sedan gå i arv till en ny generation. Vi jobbar med motsatsen till slit-och-släng och därför är kvalitet och hållbarhet naturliga ledord för oss och vår verksamhet. Dock står design och inredningsbranschen inför stora miljöutmaningar och vi på Nordiska Galleriet har ett ansvar att bidra till att minska effekterna av vår industri. Det gör vi i så stor utsträckning vi kan.

Uppmuntra till hållbar inredning

Som återförsäljare av inredning och designmöbler vill vi vägleda våra kunder till kloka köp som uppmuntrar till en bättre värld. Genom att ställa upp ett antal hållbarhetsmål influerade av FNs Globala mål för 2030, lyfter vi här nedan ett urval av produkter som uppfyller dessa mål.

Högre krav för människor och miljö

Möbler och inredningsföremål skapar sammanhang men är också skapade ur många kontexter. Flera av dessa sammanhang inbegriper kravställningar på leverantörer, fabriker och transportörer att ta ansvar för människor och miljö. På Nordiska Galleriet fokuserar vi på europeiska producenter med nära tillverkning och du som kund ska alltid kunna se i vilket land en vara är producerad.

Design av högsta kvalitet

Vi i vår tur ställer också krav på de varumärken vi väljer ut att företräda och sälja till våra kunder. Vår kärna kommer alltid att vara att vi är en destination för premium design – en plats för att möta, uppleva och upptäcka samtida och klassisk design av högsta kvalitet. Därför är vi noga med att erbjuda riktigt bra och genomtänkt design. En omsorgsfullt framtagen möbel eller inredningsprodukt håller över tid och kan med rätt hantering få ett förlängt liv och ärvas av kommande generationer eller leva vidare på en andrahandsmarknad.

En miljövänlig resursförbrukning

Som företag med många medarbetare har vi även interna miljöpolicys. Några av de strategier vi implementerat är att vi väljer att ta tåg framför flyg och i så stor utsträckning som möjligt går våra fordon på förnyelsebar energi.

Smartare resursförbrukning gäller även för våra val av lokaler och lager, som flera av dem är självförsörjande på energi. Vi anstränger oss för att optimera våra emballage så att vi skickar så lite luft som möjligt i våra paket, samt redovisa produktionsland för varje artikel så att våra kunder kan göra medvetna miljöval. Med ödmjuka steg i rätt riktning tror vi att vi kan förbättra både konsumtion och produktion, liksom våra egna avtryck.

Kontakta oss
Nå oss via telefon, e-post eller chatt för att få svar på dina frågor gällande en produkt eller för att få inredningshjälp.
Mån-Fre 08:00 - 13:00
Lör-Sön Stängt
Våra butiker
Stockholm
Nybrogatan 11
114 39 Stockholm
Hitta hit

08- 442 83 60

Mån-Fre 10:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
431 37 Mölndal
Hitta hit

031- 775 69 00

Mån-Fre 10:00 - 19:00
Lör-Sön 11:00 - 17:00
Malmö
Engelbrektsgatan 9
211 33 Malmö
Hitta hit

040 685 95 01

Mån-Fre 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 00:00 - 00:00
Avvikande öppettider
2023-09-24 11:00 - 16:00
2023-10-01 11:00 - 16:00
Archives
Frihamnsgatan 50
115 56 Stockholm
Hitta hit

08-442 83 63

Tor-Fre 10:00 - 18:00
Lör-Sön 11:00 - 16:00
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund? Få 8% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få 8% rabatt på ditt första köp, inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions. Den gäller heller inte på varumärkena B&B Italia, Baxter, Bocci, Cassina, Cappelini, De Sede, Flexform, House of Finn Juhl, Michael Anastassiades, Apparatus, Poliform, Roll&Hill, Big Green Egg, Rocket Espresso, Maxalto och Technogym.
Önskelista (0)

Olsson & Gerthel blir Nordiska Galleriet

Olsson & Gerthel övergår nu till Nordiska Galleriet. Det innebär att vi fortsatt kommer att erbjuda samma goda service, kunskap och passion för inredning och design, men med ännu fler varumärken och produkter. Välkommen till Nordiska Galleriet.

Jag förstår
Läs mer

Welcome to Nordiska Galleriet

Discover furniture, lighting and details from the world's most iconic brands and leading designers.

If you can't see your country below, leave your email address and we'll let you know when we deliver to your country.

Deliver to
Sweden
 • Sweden
 • Norway
 • Denmark
 • Finland
 • Germany
 • Austria
 • Belgium
 • Netherlands
 • Spain
 • France
Language
Swedish
 • English
 • Swedish
 • Norweigan
 • Danish
 • Finnish
Currency: SEK
Enter Nordiska Galleriet
Thank you for leaving your e-mail address. We'll let you know as soon as we open up in your country.