Köpvillkor E-handel | Nordiska Galleriet

KöpvillkorVillkor vid köp online

När du handlar hos oss på Aktiebolaget Nordiska Galleriet godkänner du våra köpvillkor, därför är det viktigt att du noga läst igenom villkoren innan du genomför ditt köp. I följande avsnitt får du information om vad som gäller när du som konsument handlar på vår hemsida www.nordiskagalleriet.se eller genom vårt Service Team. Du som kund är givetvis det viktigaste vi har och vi vill därför göra våra villkor så förmånliga för dig som möjligt. 


Allmänna villkor

Köpvillkoren tillämpas när du som kund handlar av oss på www.nordiskagalleriet.se eller lägger en order genom vårt Service Team på distans. För att kunna handla behöver du acceptera dessa köpvillkor och samtycka till att Aktiebolaget Nordiska Galleriet får behandla och spara dina personuppgifter. Genom att genomföra köpet godkänner du våra köpvillkor.

Bolagsinformation

Aktiebolaget Nordiska Galleriet

Nybrogatan 11
114 39 Stockholm
Organisationsnummer: 556032-3189

Avtal om köp

Avtal om köp träffas mellan dig som kund (konsument) och Aktiebolaget Nordiska Galleriet (näringsidkare) när du genomfört ett köp och en orderbekräftelse är skickad till den angivna e-postadressen. Orderbekräftelsen betyder att vi godkänt köpet och att ett bindande avtal om köp har upprättats. Beställningen är förenad med betalningsskyldighet.

För att lägga en order på www.nordiskagalleriet.se eller genom vårt Service Team behöver du ha fyllt 18 år. Om du har några frågor eller behöver hjälp med att beställa är du alltid varmt välkommen att kontakta Service Team via e-post: help@nordiskagalleriet.se eller telefon: 08 – 442 83 60.

Priser

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive svensk moms för privatpersoner. Momssatsen kan variera mellan olika varugrupper men brukar i regel vara 25 %. Eventuell fraktkostnad tillkommer, beroende på vilket fraktalternativ du väljer vid beställning. Se avsnittet om frakt och leverans lite längre ned.

Reservationer

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i pris- och produktinformation eller i övrig kommunikation. Vi förbehåller oss rätten att löpande ändra information och priser på samtliga varor i vårt sortiment och att i efterhand korrigera felaktig prissättning utan föregående avisering. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår hemsida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga beställningar. Samtliga kampanjer gäller så långt lagret räcker om inte annat är specificerat i beskrivningen.

Provbitar och bilder kan inte garantera att varans exakta utseende och beskaffenhet återges. Färgåtergivningen kan skilja sig mellan bild och verklighet och för varuprover så kan endast provet vara indikativt. Provbitar av naturmaterial och särskilt sten med marmorering kan skilja mer eller mindre mellan olika materialbitar.

Matcha priset

Att erbjuda design till rätt pris är en viktig del av vår filosofi. Upplägget är enkelt - om du hittar samma vara till ett lägre pris hos en annan återförsäljare matchar vi inte bara det utan ger dig ett bättre pris. Allt för att du ska kunna känna dig trygg med att du alltid får ett konkurrenskraftigt pris när du handlar hos oss.

Om du hittat en vara för ett lägre pris än vad vi säljer den för så kommer vi ge 1 % bättre än annan återförsäljare. Vi matchar priset mot samtliga återförsäljare i Norden.

En förutsättning är att varan skall vara äkta, ny, inte ingå i en tillfällig kampanj samt att giltigt underlag finns. Vi behöver kunna verifiera att varan har exakt samma utförande, material och storlek etc. Den måste säljas genom en auktoriserad återförsäljare. Tänk på att priset inkluderar likvärdigt fraktalternativ.

Giltigt underlag är exempelvis en aktuell offert eller direktlänk till annan återförsäljares hemsida där det lägre priset framgår, ett inklippt mejl gäller inte utan då behöver originalmejlet vidarebefordras. Ej tidigare/utgångna kampanjer kan dock inte matchas. Notera att det är en brottslig handling att manipulera ett underlag.

Tänk på att kontakta oss för att matcha priset innan du genomför ett köp, gäller ej redan lagd order.

För att matcha priset kan du (1) komma in i någon av våra butiker i Göteborg eller Stockholm och visa giltigt underlag för någon av våra säljare, (2) kontakta vårt Service Team via e-post help@nordiskagalleriet.se och skriva vilken vara du vill handla samt skicka med underlag, eller (3) Ringa vårt Service Team på telefon: 08 – 442 83 60.

Betalning

När du lägger order på vår hemsida kan du välja att betala med kort (Visa/Mastercard/American Express) samt faktura (14 dagar), delbetalning eller direktbetalning via Klarna. Vid betalning genom Klarna hänvisas till deras köpvillkor som du hittar på www.klarna.com/se/villkor/.

När du beställer via vårt Service Team på telefon eller e-post och ordern läggs manuellt utanför hemsidan kan du välja att betala genom faktura eller delbetalning (Klarna), att komma in och betala med kort i vår fysiska butik eller att göra en inbetalning till vårt Bankgiro med nummer 165-5190. Ange alltid ditt ordernummer som referensnummer vid Bankgiroöverföring.

Handpenning och förskottsbetalning

När du lägger en order genom vårt Service Team på en beställningsvara som vi inte lagerför är det en specialbeställning. På beställningar över 10 000 kr tillämpas erlagd handpenning om 50 % av totala ordervärdet innan vi aktiverar ordern och beställer dina varor från leverantören. På specialbeställningar under 10 000 kr tillämpas förskottsbetalning. 

Genom att betala handpenningen/förskottsbetala godkänner du våra köpvillkor och samtycker till att namn och person- eller organisationsnummer samt kontaktuppgifter (telefonnummer och e-postadress) registreras i vårt kundregister.

En orderbekräftelse skickas till dig av din säljare per e-post. Orderbekräftelsen är ditt köpbevis och kan komma att behöva visas upp vid leverans av dina varor eller vid en eventuell reklamation.

Slutbetalning av ordern skall ske innan leverans men det går givetvis bra att betala in det fulla beloppet på en gång.

Orderbekräftelse

När du beställt dina varor skickas en bekräftelse till den e-postadress du angivit vid köp som bekräftar att vi mottagit din order. Denna orderbekräftelse fungerar även som ditt kvitto och kan vara bra att spara vid eventuell kontakt med vårt Service Team.

Leveranstider

Under säsonger med högt tryck kan leveranstiderna blir längre.

För beställningsvaror är leveranstiden i regel längre. Vänligen notera att de leveranstider vi kommunicerar på vår hemsida är uppskattningar från våra leverantörer och kan därför komma att ändras. Tänk på att beställningsvaror tillverkas på beställning efter dina specifika önskemål (t.ex. ett valt tyg på en soffa eller liknande) och det är först efter att våra leverantörers fabriker mottagit din beställning som de kan återkomma till oss med en ungefärlig leveransvecka.

Leveranstider kan också variera under året och skiljer sig mellan olika produkter och varumärken. Under perioder med högt tryck i fabrikerna tenderar leveranstider att bli längre än normalt. Även sommar och jul kan komma att påverka leveranstiderna då vissa fabriker håller stängt i perioder. Vi kan alltså aldrig garantera leveranstider då leveranstiderna i regel är utanför vår kontroll.

När din order är lagd och bekräftad av leverantören kommer du att bli kontaktad av oss med en uppskattad leverasvecka för just din order. Notera dock att även denna vecka kan komma att ändras. 

Vi reserverar oss för eventuella förseningar i produktion från leverantörer, eller förseningar hos speditörer. Det är omständigheter som vi inte kan råda. Däremot strävas vi naturligtvis alltid efter att du som kund skall få dina varor inom det angivna uppskattade intervallet.

Ångerrätt

Enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har du som konsument rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit dina varor men hos oss har du ångerrätt i 100 dagar från leveranstillfället när du handlar lagervaror på www.nordiskagalleriet.se. Ångerrätten är förutsatt att din vara inte är specialbeställd särskilt just för dig eller att du använt/monterat produkten, mer om undantag från ångerrätten kan du läsa lite längre ned.

Ångerrätten omfattar enbart lagervaror, och gäller inte om en artikel är en beställningsvara. Ångerrätten gäller endast för privatpersoner, ej näringsidkare.

För att ångerrätten ska gälla ska varan skickas tillbaka i oförändrat skick och i oskadad originalförpackning tillsammans med emballaget den kom i. Varan får inte ha använts. Det är därför viktigt att du öppnar ditt paket försiktigt så att inte förpackning eller varan kommer till skada. I de fall varan är förseglad ska den vara obruten och varan får ej ha monterats. I de fall originalförpackning saknas, eller är skadad, förbehåller vi oss rätten till att göra avdrag på upp till 30% av varans värde. Om du önskar nyttja din ångerrätt, vänligen kontakta vårt Service Team innan du returnerar en vara.

Om du mottagit din leverans med NG Delivery + är det viktigt att du behåller emballaget om du önskar returnera produkten, som annars inte omfattas av ångerätten.  

För mindre försändelser ex. details och mindre bords- och vägglampor eller liknande där paketet väger max 10 kg och/eller är max 150 cm långt på någon av sidorna tar vi ut en avgift på 195 kr för din retur som automatiskt dras av på din återbetalning. Givetvis gäller fortfarande att din vara måste omfattas av ångerrätten i enlighet med våra köpvillkor. Om du önskar returnera en sådan mindre vara vänligen kontakta vårt Service Team för att få en retursedel och följesedel skickad till dig per e-post med instruktioner för hur du går tillväga. Du ska skriva ut följesedeln och lägga i paketet tillsammans med varan och retursedeln ska tejpas utanpå paketet. Du lämnar sedan in returförsändelsen till ditt närmsta Postnord-ombud. 

Retur av medelstora paket ex. en matbordsstol, golv- eller taklampa eller liknande där paketet väger över 10 kg eller är över 150 cm långt på någon av sidorna kan göras genom Postnord hemleverans eller Airmee (beroende på ort), returförsändelsen bokas till samma adress som leveransen gjordes till. Vi tar ut en avgift på 595 kr som automatiskt dras av på din återbetalning.

Önskar du göra en retur av ett paket ber vi dig kontakta vårt Service Team för att få en retursedel och följesedel skickad till dig per e-post tillsammans med vidare instruktioner för hur du går tillväga för att boka upphämtningen. Du skriver ut följesedeln och lägger i paketet med varan och retursedeln ska tejpas utanpå paketet. Givetvis gäller fortfarande att din vara måste omfattas av ångerrätten i enlighet med våra köpvillkor. 

Varan är i kundens ägo tills vi mottagit returen, därför är det viktigt att varan inte kommer till skada under frakten. Förpacka därför ditt paket noga. Kunden står för eventuella skador under transporten då varan skickas tillbaka till oss. Vi rekommenderar att skicka spårbara paket för din egen säkerhet. Notera att returen ska skickas direkt till vårt lager, inte till ett postombud. Kontakta ditt närmaste postombud för närmare uppgifter.

Har du frågor angående ångerrätt/retur är du välkommen att kontakta vårt Service Team. Fraktkostnader och expeditionsavgifter för returförsändelsen står du som kund för om du inte kontaktat oss innan för att få en förbetald retursedel.

Undantag från ångerrätten

Undantag från ångerrätten är om din vara är en beställningsvara, det vill säga att den är specialbeställd särskild just för dig och/eller producerad enligt dina specifika önskemål. Om din vara är definierad som "beställningsvara" innebär det per definition att den specialbeställs och produceras efter just din beställning. Samtliga artiklar som benämns "beställningsvara" omfattas således ej av öppet köp eller bytesrätt om ej annat är överenskommet.

Vid leveranstillfället får du som kund givetvis inspektera varan för att fastställa dess skick och funktion men om du använt eller monterat varan och kastat eller skadat originalemballaget gäller inte ångerrätten. Det är därför viktigt att du öppnar ditt paket försiktigt så att inte förpackning eller vara kommer till skada. I de fall varan är förseglad ska den vara obruten och varan får ej ha monterats. 

Ångerrätten gäller endast för privatpersoner, ej näringsidkare.

Om du har frågor angående ångerrätt eller retur är du alltid välkommen att kontakta vårt Service Team. Du når oss på e-post: help@nordiskagalleriet.se eller telefon: 08 – 442 83 60.

Återbetalning

Vid ångrat köp återbetalar vi samma belopp som du som kund betalat för varan minus eventuell returkostnad enligt ovan. Vänligen notera att det kan ta upp till 14 dagar från den dag då du skickat tillbaka din vara tills dess att återbetalningen är gjord. Aktiebolaget Nordiska Galleriet förbehåller sig rätten att vänta med återbetalning tills dess att vi mottagit varan eller att du kunnat bevisa att varan är skickad tillbaka till oss. Återbetalningen görs via samma betalningsalternativ som användes vid köptillfället om ej annat är överenskommet.

Om det skulle visa sig när vi fått tillbaka varan att den minskat i värde på grund av att du använt den eller hanterat den i större omfattning än nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion har vi rätt att göra avdrag för detta på återbetalningsbeloppet.

Om du använt betalningsalternativet faktura eller delbetalning genom Klarna är det viktigt att du betalar fakturan för att undvika eventuella påminnelseavgifter. Beloppet återbetalas när vi återfått och registrerat returen till vårt webblager.

Frakt & leverans

De fraktsätt som erbjuds varierar beroende på hur skrymmande din order är samt var i Sverige du befinner dig. Större möbler kan komma att levereras på pall av vald speditör och hanteras som övrigt emballage av dig som kund. 

Nordiska Galleriet Delivery Plus är en full-service hemleverans med inbärning vardagar mellan 08:00-16:00 av vårt eget Delivery-team. Enklare montering ingår (dock ej montering på vägg, installation av belysning eller vitvaror etc.) Vi tar hand om allt emballage och återvinner det. 

Vid leverans med Nordiska Galleriet Delivery Plus är det kundens ansvar att kontrollera att det är möjligt att frakta möbeln i hiss alternativt att det går att komma in via dörrar och trapphus. Aktiebolaget Nordiska Galleriet förbehåller sig rätten att neka leverans med inbärning om detta inte anses vara möjligt. Vintertid är det viktigt att väg/gång in till huset är framkomlig och isfri. Vägen fram till leveransadressen ska vara farbar och framkomlig. Vid inbärning ska vägen in till möbelns plats vara rensad. Platsen där möbeln önskas stå ska vara förberedd för smidig utplacering. Observera att chauförrerna inte har möjlighet att ta av sig skorna vid tunga lyft, av arbetsmiljöskäl. Täck därför gärna över ditt golv om de är ömtåliga eller fläckkänsliga. 

Inom Stockholm gäller följande:

Vid större leveranser samt skrymmande möbelbeställningar, t.ex. större soffor, bord och liknande levererar vi med samarbetspartner eller med egen bil. Så fort dina varor har anlänt till vårt lager och är redo att utlevereras blir du kontaktad av oss för att boka tid för leverans. Varorna levereras fraktfritt till tomtgräns/trottoarkant (ej inbärning) vid köp över 5 000 kr. Vill du ha hjälp med inbärning, avemballering och bortforsling av emballage kan det läggas till mot en kostnad av 1 000 kr ink. moms (Delivery Plus+).

Inbärning och enklare montering rekommenderas särskilt vid leverans av möbler för att säkerställa att varan hanteras rätt och inte skadas vid leverans. Särskilt bord där en skiva i sten eller glas ska hanteras då dessa skivor är ömtåliga och lätt kan skadas vid felhantering. Aktiebolaget Nordiska Galleriet kommer ej att ersätta kunden för skador till följd av att kunden själv hanterat varan fel. 

För små till mellanstora paket kan du välja Airmee för hemleverans i Stockholm, Göteborg och Malmö eller Postnord Ombud eller postnord service point. Kontakt sker i regel via SMS. Glöm inte att ta med legitimation till ditt ombud för uthämtning av paket.

Små försändelser ex. möbeltassar som kan skickas i kuvert skickas i regel med Postnord.

Du kan även välja att hämta varan själv på vårt lager i Jordbro utanför Stockholm (kontakta vårt Service Team för tidsbokning och adress).

För resten av Sverige gäller följande:

Hemleverans sker med vår samarbetspartner Postnord Home Delivery som levererar på vardagar under dagtid. Så fort dina varor är slutbetalda och redo att levereras skickar vi dem från oss. Du kommer att bli kontaktad av postnord för att boka in hemleveransen. Varorna levereras fraktfritt till tomtgräns/trottoarkant (ej inbärning) vid specialbeställningar över 5 000 kr.

Vid hemleverans genom Airmee levereras mindre paket till dörr. Möbler och mer skrymmande varor levereras till tomtgräns/trottoarkant. Airmee finns i Stockholm, Göteborg och Malmö (beroende på postnummer).

Postnord finns i hela Sverige och kan väljas för små till medelstora paket, olika utlämningsställen kan ha olika begränsningar för paketens storlek. Om försändelsen är för stor för ditt utlämningsställe uppdateras leveranssättet automatiskt till postnord Home Delivery (dagtid).

Kontakt sker i regel via SMS. Glöm inte att ta med legitimation till ditt ombud för uthämtning av paket.

För leverans utanför Sverige gäller följande:

Vi kan leverera till alla länder inom EU. Frakt tillkommer beroende på land och betalas av dig som kund. Kontakta oss för ytterligare information och för att få hjälp att lägga en beställning.

För resten av världen gör vi vårt yttersta för att kunna tillgodose dina önskemål om leverans. Kontakta oss för ytterligare information och beställning.

Vid leverans utanför Sverige tillkommer fraktkostnader samt eventuella kostnader för införsel och tullavgifter. Dessa betalas alltid av dig som kund.

Ändra leveransadress

Du kan uppdatera din leveransadress fram tills dess att varan lämnar vårt lager. För att ändra adress krävs Mobilt BankID. Efter sändningen lämnat vårt lager har vi inte möjlighet att uppdatera leveransadressen. Vid frakt med Postnord är uppdatering av leveransadress möjlig med en kostnad på 200 kr.

Outlöst paket och mottagande av leverans

Du som kund ansvarar för att det finns en mottagare som kan kvittera leveransen vid det överenskomna leveranstillfället. Om du ej finns på plats för att ta emot leveransen medför det kostnader för oss som vi förbehåller oss rätten att debitera dig för. Exempelvis om du som kund inte hämtat ut din försändelse från utlämningsstället trots påminnelser, inte varit tillgänglig för att ta emot leveransen eller kunnat nås på angivet telefonnummer, lämnat felaktiga uppgifter av namn, adress eller kontaktuppgifter, eller om du vägrat ta emot leveransen.

Ditt paket ligger normalt i 14 dagar hos postombudet innan det skickas tillbaka till vårt lager. Vid outlöst paket som kommer i retur till oss kommer du att debiteras en avgift på 195 kr för mindre paket och 595 kr för stora eller skrymmande paket som speditören i sin tur debiterar oss som e-handlare. Avgiften dras automatiskt av på din återbetalning. Om din vara inte omfattas av ångerrätten och ej godkänts för retur av oss så kommer vi att kontakta dig för nytt leveransförsök av din vara. 


Transportskada

Vi ansvarar för skador som uppkommit vid transporten eller leveransen till dig som kund. När du tar emot din leverans åligger det dig som kund att undersöka om paketet är skadat innan du signerar leveranssedeln. Kontrollera alltid din försändelse noga direkt vid leveranstillfället. Inspektera yttre och inre emballage och kartonger eller annan förpackning som varorna kom i. Om paketet eller din vara är skadat ska detta noteras direkt på leveranssedeln och dokumenteras med bild och text. 

Om du mottagit en leverans som på något vis har en skada i emballage eller vara är det viktigt att du på en gång dokumenterar detta i text och bild. Fota följande: 1. yttre och inre emballage, 2. medföljande fraktsedel från transportören, 3. varan du mottagit. Beskriv ditt ärende och skicka bilderna per e-post till vårt Service Team på help@nordiskagalleriet.se inom 24 timmar från mottagandet av varan. Detta hjälper oss att hantera ditt ärende snabbare.

Behåll originalemballaget som varan kom i. Produkten får ej användas tills vidare. 

Reklamation

I enlighet med konsumentköplagen (1990:932) har du som kund reklamationsrätt av fabrikationsfel (dolt fel) inom 3 år från det att du mottagit varan. Reklamationsrätten gäller ursprungliga fel, ej fel som uppkommit till följd av vårdslös hantering, handhavandefel, slitage eller att skötselråd ej följts.

Reklamation av ett synligt fel behöver göras direkt då du upptäcker felet eller inom skälig tid. Inom 2 månader från leveranstillfället anses alltid som inom skälig tid. Aktiebolaget Nordiska Galleriet ansvarar inte för fel på varan som uppstått till följd av vårdslös hantering eller att skötselråd ej följts. Emballage ska sparas och dokumenteras.

Om du önskar reklamera en vara kontaktar du vår reklamationsavdelning. För att underlätta handläggningen av ditt ärende ber vi dig skicka kvitto/ordernummer, ditt namn samt kontaktuppgifter, vilken artikel det gäller, bilder på felet samt en kort beskrivning till e-post: help@nordiskagalleriet.se.

Minst 3 års garanti

Alla varor vi säljer omfattas av garanti som ställs ut från tillverkaren. Garantitiden skiljer sig mellan olika produkter och varumärken men är alltid minst 3 år. *Förbrukningsvaror samt varor med ett utgångsdatum är undantagna garantin. Kontakta oss om du vill veta mer kring garantin på just dina varor.

Naturmaterial

Många av varorna vi säljer är tillverkade av naturmaterial såsom sten, trä, läder, metall med mera. Naturmaterial varierar ofta i utseende, storlek och struktur från vara till vara vilket är helt naturligt. Detta innefattar bland annat kvistar, ådring, färgvariationer, strukturskillnader, marmorering, kalkspat, sandgropar, märken och ärr i naturläder etcetera. Dessa naturliga variationer är egenskaper som formgivaren ofta ämnat bibehålla eller på annat sätt förhöja som en del av designen och utgör ej giltig orsak till reklamation.

För att naturmaterial ska bibehålla god kvalitet över tid skall de skötselråd som vi tillhandahåller vid köp och på hemsidan följas. Vid skador och slitage till följd av att dessa råd inte har följts förbehåller sig Aktiebolaget Nordiska Galleriet rätten att neka en reklamation.

Avbryta ett köp av beställningsvara

Om du önskar avbryta ett redan genomfört köp av en specialbeställd vara hjälper vi dig naturligtvis att avbryta ditt köp i den mån vi kan. Detta bör ske inom 24 timmar från beställningstillfället för att säkerställa att vi inte hunnit vidarebefordra din specialbeställning till leverantör. Det kan i vissa undantagsfall vara möjligt att avbryta sitt köp även efter 24 timmar men då endast under förutsättning att vi i vår tur kan avbryta köpet hos leverantör, vilket det inte finns några garantier för. Om det medför kostnader för oss att avbeställa efter varan börjat producerats så förbehåller vi oss rätten att göra avdrag för detta på det återbetalade beloppet, ex. genom att behålla hela eller delar av erlagd handpenning.

Vi garanterar inte leveranstider utan förmedlar endast leverantörens ungefärliga leveranstider. Leveranstider varierar och baseras på hur mycket en leverantör har att göra i sin fabrik vid varje given tidpunkt. Det faktum att leveransen tagit längre tid än uppskattat är i regel inte en godtagbar anledning att avbryta ett köp.

Force Majeure

Vi kommer alltid att göra allt som står i vår makt för att du som kund ska få din vara levererad. Men Aktiebolaget Nordiska Galleriet kan ej ta ansvar för förseningar till följd av extraordinära händelser eller omständigheter som ligger utom vår kontroll och som vi inte rimligen kunnat förutse eller övervinna utan ekonomiska förluster. Detta innefattas bland annat av naturkatastrof, strejk, krig, upplopp, blockad, ingrepp av offentlig myndighet, eldsvåda, explosion, bojkott samt andra force majeure-liknande omständigheter som påverkar förseningar hos leverantörer och/eller leverans.

Integritetspolicy - GDPR

Vi på Aktiebolaget Nordiska Galleriet vill att du som kund ska kunna känna dig trygg med att vi behandlar dina personuppgifter med största försiktighet och respekt. Vi värdesätter skyddet av personuppgifter och följer tillämplig personuppgiftslagstiftning (EU) 2016/279 samt den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Aktiebolaget Nordiska Galleriet, Nybrogatan 11, 114 39 Stockholm, organisationsnummer: 556032-3189 ansvarar för hanteringen av dina personuppgifter när du handlar i vår fysiska butik eller på vår hemsida www.nordiskagalleriet.se.

Vi förbehåller oss rätten att närsomhelst uppdatera vår integritetspolicy.

Personuppgifter

Personuppgifter är information som särskiljer en identifierad eller identifierbar fysisk person. Det kan exempelvis vara namn, personnummer, adress, telefonnummer, e-post, IP-adress, webbläsarinställningar eller foton. Genom att handla på vår hemsida eller i vår fysiska butik samtycker du till att vi hanterar och sparar dina personuppgifter.

Du har närsomhelst rätt att begära ett utdrag på vilka personuppgifter vi sparat om dig. Du kan göra detta kostnadsfritt en gång om året genom att skriftligen begära ett registerutdrag till vårt Service Team på e-post: help@nordiskagalleriet.se.

Du har även rätt att närsomhelst kräva att vi rättar felaktig information eller raderar dina personuppgifter.

Syftet med lagring personuppgifter

När du handlar i vår butik eller på www.nordiskagalleriet.se så samlar vi in personuppgifter för att kunna fullgöra vår del av avtalet och leverera varor till dig som kund. Vi behöver även spara dessa uppgifter för att kunna hantera eventuella reklamationer, betalningar eller legala krav.

Vi samlar in användarstatistik för vår hemsida i syfte att utveckla och förbättra köpupplevelsen online samt hemsidans funktioner och innehåll.

Vilka personuppgifter samlas in

För att vi ska kunna processa och leverera din beställning behöver vi samla in uppgifter såsom namn, adress, e-post och telefonnummer. Om du önskar betala med faktura eller delbetala genom Klarna kan vi även komma att behöva samla in ditt personnummer.

När du besöker www.nordiskagalleriet.se samlar vi in statistik såsom antal användare och hur hemsidan används genom webbläsarinställningar, IP-adress och operativsystem.

Kommunikation

Genom godkännande av köpeavtalet eller registrering av konto hos Aktiebolaget Nordiska Galleriet samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, möjliggöra uppdatering av din orderstatus samt för utskick av erbjudanden och information via sms, e-mail eller annan direktreklam som skickas direkt från Nordiska GallerietAktiebolaget Nordiska Galleriet eller via någon av Aktiebolaget Nordiska Galleriets tjänsteleverantörer som tillhandahåller tjänster/system för utskick.

Som kund kan du ta del av de sparade uppgifter, ändra dem eller be om radering. Du kan också när som helst ta tillbaka ditt samtycke till att få erbjudanden. Vill du avstå från sms eller nyhetsbrev kan du själv ändra detta under "Mina sidor”.

Delning av dina uppgifter

Vi kommer inte att överföra eller sälja dina personuppgifter till tredje part, undantaget är betrodda leverantörer som hjälper oss att driva hemsidan och verksamheten samt levererar dina varor. De följer biträdesavtal vilket reglerar skydd och användning av personuppgifter.

Undantaget är även om vi måste göra det för att följa svensk lag eller skydda vår eller annans egendom, rättigheter eller säkerhet.

Användarstatistik som samlas in från hemsidan och är anonymiserad kan komma att lämnas till tredje part för statistik, marknadsföring eller annat.

Om dina uppgifter kommer att delas med annan part än vad som anges i denna integritetspolicy skall vi informera dig om detta i samband med att du lämnar uppgifterna och du ger oss ditt samtycke.

Hur länge sparar vi dina uppgifter

Vi sparar dina personuppgifter så länge det är relevant för syftet som de samlades in för. Vi betraktar dig som aktiv kund i 48 månader från och med ditt senaste köptillfälle, därefter lagrar vi endast den informationen vi behöver i enlighet med lagstadgade krav. Exempelvis för skatt och bokföring.

Återkalla lagring av dina uppgifter

Du kan närsomhelst ta del av dina sparade uppgifter, ändra dem eller återkalla samtycke till att vi lagrar dina personuppgifter och kräva att vi raderar dem. Du kan även närsomhelst återkalla samtycke till att vi skickar dig marknadsföring, nyhetsbrev, erbjudanden etc.

Kontakta vårt Service Team om du har några frågor kring dina lagrade personuppgifter eller önskar återkalla samtycke till lagring av dem så hjälper vi dig. Du når oss på e-post: help@nordiskagalleriet.se eller telefon: 08 – 442 83 60.

Cookies

På www.nordiskagalleriet.se använder vi cookies. Enligt lagen om elektronisk kommunikation (2003:389) är vi skyldiga att informera alla som besöker vår hemsida om detta. Du som besöker vår hemsida ska även lämna ditt samtycke till att cookies används.

En cookie är en liten textfil som lagras lokalt på din enhet (exempelvis dator, surfplatta eller mobil) via din webbläsare.

Det finns två sorters cookies:

1. En sessionscookie lagras tillfälligt på din enhet under tiden du surfar på vår hemsida. Denna försvinner när webbläsaren stängs ned.

2. En varaktig cookie lagras på din enhet tills du själv tar bort den.

Cookies kan bland annat ge information om ditt användarnamn hos oss samt om du är en ny eller återkommande besökare till hemsidan. Cookies hjälper således till att förbättra användarupplevelsen och möjliggör flera av hemsidans funktioner. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kommer då att få en begränsad tillgång till e-handelns funktioner och kan inte lägga varor i kundkorgen bland annat.

Genom att använda vår hemsida www.nordiskagalleriet.se samtycker du till användningen av cookies.

Kontakta vårt Service Team om du har några frågor gällande cookies. Du når oss på e-post: help@nordiskagalleriet.se eller telefon: 08 – 442 83 60.

Säkerhet

www.nordiskagalleriet.se är krypterad med Verisign 256-bitars SSL-skydd vilket syns i URL-fältet, vilket skyddar dig som konsument från osäker hantering av personuppgifter.

För betal- och kreditkort använder vi oss av Svea ekonomi. DIBS är ledare inom betaltjänster i Norden. När du handlar hos oss förflyttas du till en krypterad säker sida där betalningen sker. Inga kontouppgifter eller personuppgifter lagras av oss. Kortbetalningarna innefattas av säkerhetsstandard 3D-Secure som är en säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för att säkerställa säkra betalningar över internet.

Särskilda köpvillkor vid köp av outletvaror

Då du som kund köper en outletvara gäller följande köpvillkor.

Outletvaror kan exempelvis vara; begagnade, returer, defekta på olika sätt, överskottslager eller skyltexemplar. Priset är kraftigt reducerat för att kompensera för varans skick. Eventuella fel kan exempelvis vara att varan är smutsig, repig eller har något annat märke. Men varan kan likväl vara i nyskick och komma i ouppackat emballage. Samtliga outletvaror säljs i befintligt skick. Du som kund har undersökningsplikt och vi rekommenderar dig därför att komma in och se produkten i vår butik eller på vårt lager om du har möjlighet.

Vi har ett begränsat antal av varje vara och utbudet varierar. Först till kvarn gäller alltid. Vi reserverar oss för eventuella slutförsäljningar, lagerdifferenser och tekniska felaktigheter samt förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera detta.

Öppet köp eller bytesrätt gäller ej på outletvaror.

Kontakta oss
Nå oss via telefon, e-post eller chatt för att få svar på dina frågor gällande en produkt eller för att få inredningshjälp.
Mån-Fre 08:00 - 18:00
Lör-Sön 11:00 - 17:00
Våra butiker
Stockholm
Nybrogatan 11
114 39 Stockholm
Hitta hit

08- 442 83 60

Mån-Fre 10:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00
Onsdag 16/11 10:00 - 21:00
Torsdag 17/11 10:00 - 21:00
Göteborg
Flöjelbergsgatan 20A
431 37 Mölndal
Hitta hit

031- 775 69 00

Mån-Fre 10:00 - 19:00
Lör-Sön 11:00 - 17:00
Onsdag 16/11 10:00 - 21:00
Torsdag 17/11 10:00 - 21:00
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)