Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo
Tobi-Ishi - Marmor - B&B Italia - NO GA
Tobi-Ishi - Marmor - B&B Italia - NO GA

Tobi-Ishi är ett exklusivt matbord formgivet av designduon Edward Barber och Jay Osgerby år 2014 för Italienska B&B Italia. I det här utförandet tillverkas Tobi-Ishi helt i solid marmor vilket tillsammans med den eleganta designen gör Tobi-Ishi lika mycket till en skulptur som ett spektakulärt matbord.

Den enkla men likväl unika designen består av tre stora marmorblock som tillsammans bildar en harmonisk helhet där hårt möter mjukt. Formspråket av Edward Barber och Jay Osgerby kommer från deras stora förtjusning för japansk kultur och konst. Både namnet och konceptet bakom bordets design kommer från japanska Zen-trädgårdar och de rundade små stenarna som brukar placeras vid ornament. Dessa stenar kallas just Tobi-Ishi.

Bordet tillverkas i två olika marmorslag. Den svarta stenen Nero Marquina som har en djupt svart botten med vit smal marmorering, långa linjer i vitt är vanligt förekommande men vissa partier kan även vara nästan helt svarta med endast små vita stänk. Den vita stenen är av det vita marmorslaget Carrara Venatino Statuarietto som har en vit till ljusgrå botten med grå marmorering och ibland mörkgrå stänk eller linjer.

Tobi-Ishi finns även i flera olika utföranden och färger.

Inga omdömen

Tobi-Ishi - Marmor

424 980,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

B&B Italia

Designer:

Edward Barber,Jay Osgerby

Höjd:

72.5 cm

Diameter:

162 cm

Material:

Marmor

Form:

Rund

Utförande:

Vit marmor - Carrara Venatino Statuarietto (matt)

Artikelnummer:

10126238

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.