Nyheter av Bernard Schottlander | Nordiska Galleriet

Bernard Schottlander

#
Filtrera
Rensa filter
Bernard Schottlander
Kategorier
Filtrera
Pris
Tillbaka
Pris
Visa produkter (0)
Sortera på
  Artiklar saknas

  Bernard Schottlander

  Bernard Schottlander föds i den tyska staden Mainz år 1924 och kom som judisk flykting till Leeds år 1939. Under kriget arbetade han i en fabrik som svetsare. Senare tog han en kurs i skultprvid Leeds College of Art. Tack vare sin talang fick han ett stipendium som tog honom till konstcentret i St John’s Woods.

  Gio Ponti

  Bernard Schottlander fortsatte sin resa och kom snart att titulera sig som formgivare för interiörer och skulptör för exteriörer. Efter flera framgångsrika år som industridesigner valde Bernard Schottlander att fokusera på skulptureringen. År 1966 hade han sin första egna utställning på Hamilton Galleries i London. Han öppnade en studio i norra London med sin assistent George Nash, som själv hade lärt sig sitt hantverk i Royal Air Force's workshops. Deras arbete i detta skede var i huvudsak konstnärligt till sin natur, och försökte utforska nya former och varje verk var handgjorda i strikt begränsade upplagor.

  Schottlander mest känd verk är lampserien Mantis som han formgav år 1951. Som konstnär, ingenjör och en gnutta hantverkare är rörelsen en väsentlig egenskap i hans verk och med hjälp av sina kunskaper har han utformat ett smart och noga genomtänkt system av motvikter som i kombination med en serie starka och flexibla metallstänger bildar den kända lampan vars skugga även är unik. I Schottlanders kreativa skapande av ljus kombinerat med spelet mellan balans och obalans uppstår det som vi på Nordiska Galleriet brukar definiera som solid enkelhet och modern elegans. Dessa tidlösa armaturer blev snabbt en klassiker världen över. Alla lampor i serien Mantis passar i en mängd olika miljöer och har därför blivit en favorit i mångas designhjärtan. Hos oss på Nordiska Galleriet erbjuder vi Mantis i en mängd olika typer av armaturer som vägg, golv och taklampa.

  Logga in

  Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

  eller
  Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

  Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

  Tack för din anmälan
  Din e-post är redan registrerad
  *Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
  Önskelista (0)