Prisgaranti && Fri frakt över 500 kr
Varukorg
Support
Bruno Mathsson

Bruno Mathsson 1907 - 1988

Bruno Mathsson föddes i Värnamo år 1907 som son till en snickarmästare och fick genom sin far lära sig hantverket från grunden. Mathsson kom att leva och verka i Värnamo under större delen av sitt liv och blev en av Sveriges allra främsta möbeldesigners och formgivare. Mathsson inledde sin karriär som formgivare under början av 1930-talet och bara fem år senare kom genombrottet då han ställde ut sina möbler på Röhsska Möbelslöjdmuseet.

Året därpå bjöds Mathsson in för att ställa ut på världsutställningen i Paris, vilket gjorde hans möbler till en exportsuccé. Till slut lyckades Mathsson även charma svenskarna med sin design, bland annat med sina praktiska och hopfällbara matbord. Det är framförallt bordet Superellips, som han formgav tillsammans med danska Arne Jacobsen och Piet Hein, som har gjort honom världsberömd. Fåtöljerna Eva och Jetson har även blivit designikoner och är än idag storfavoriter, både i Sverige och på den internationella designscenen.

Bruno Mathsson föddes i Värnamo år 1907 som son till en snickarmästare och fick genom sin far lära sig hantverket från grunden. Mathsson kom att leva och verka i Värnamo...
Sortera efter Butikens favoriter
Bord - Rektangulärt

Fritz Hansen Bord - Rektangulärt

Finns i flera
utföranden
•••

fr. 16009 kr

Designer: Piet Hein, Bruno Mathsson & Arne Jacobsen

Designmöbler

Leveranstid:
Bord - Supercirkulärt

Fritz Hansen Bord - Supercirkulärt

Finns i flera
utföranden
•••

fr. 12179 kr

Designer: Piet Hein & Arne Jacobsen

Designmöbler

Leveranstid:
Bord - Superellips

Fritz Hansen Bord - Superellips

Finns i flera
utföranden
•••

fr. 16009 kr

Designer: Piet Hein, Bruno Mathsson & Arne Jacobsen

Designmöbler

Leveranstid:
Visar artikel 1-3 av 3.
Lämna feedback

Vi uppskattar all feedback vi kan få om vår nya hemsida. Skriv in dina kontaktuppgifter och din feedback i forumläret nedan. Vi läser alla meddelanden och åtgärdar fel så snart som möjligt. Tack för att du tar dig tid att hjälpa oss..


Namn *

E-post *

FeedbackLämna feedback

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här