Byredo - Exklusiva doftljus & hudvård | Nordiska Galleriet
Prisgaranti Fri frakt över 500 kr100% original
Support

Byredo

Byredo grundas i Stockholm år 2006 av Ben Gorham. Gorham växer upp i Sverige med en indisk mamma och kanadensisk pappa. Under uppväxten flyttar familjen till USA och bor i Toronto och New York. Efter en tid i USA flyttar familjen tillbaka till Stockholm och Gorham börjar studera på konstskola. Det är under sin tid på skolan som Gorham får möjlighet att träffa den välkände parfymören Pierre Wulff, ett möte som resulterar i att Gorham bestämmer sig för att börja skapa parfymer istället för konst. Hans mål är att framkalla minnen men hjälp av dofter. Med inspiration och vägledning av ytterligare två kända parfymörer, Olivia Giacobetti och Jerome Epinette, Bestämmer sig Gorham för att grunda Byredo. Varumärket blir snabbt känt för att skapa exklusiva parfymer och doftljus med unika och oväntade doftsammansättningar. Läs mer om Byredo

Byredo

Exklusiva dofter som framkallar minnen

Ben fascineras av hur dofter kan få oss att minnas specifika händelser och platser i livet. Den första parfymen skapas som ett kreativt projekt ur Bens minne av pappan som lämnar familjen när Ben är fem år. Doften kallar han ”Green” och den innehåller gröna bönor, apelsin och mysk. Gorhams målsättning är att skapa en avskalad och exklusiv doft som en kontrast till parfymer som oftast innehåller mellan 50 till 80 olika dofter. Alla parfymer från Byredo innehåller således endast 5 till 15 dofter och skapas för att passa så väl män som kvinnor.

Den prestigefyllda butiken Colette i Paris tar in Byredo i sitt sortiment och försäljningen tar rejäl fart. Kollektionen innehåller allt från Chembur med indiska influenser och Blanche som är lätt och neutral till den tunga, varma och populära Bal D’Afrique.

Ben Gorham är känd för att vara ett unikum i en traditionell bransch. Han är mycket uppmärksammad för sin personliga stil som enligt många har anknytningar till en livsstil  där konst och mode verkar i symbios. Artiklar om Byredo finns att läsa i modemagasin som franska Vouge, Vanity Fair och Elle. Byredos sortimentet har under åren breddats och innefattar numera, utöver exklusiva parfymer och doftljus även i accessoarer och inredningsdetaljer i form av en kollektion läderväskor och solglasögon. Gemensamt för all design är att den är avskalad och stilren och att produkterna tillverkas utan synlig logotype.

Sortera efter Butikens favoriter
Bibliothèque - Doftljus

ByredoBibliothèque - Doftljus

Finns i flera
utföranden
•••

fr. 300 kr

Designer:

DetailsDoftljus

Fleur Fantome - Doftljus

ByredoFleur Fantome - Doftljus

Finns i flera
utföranden
•••

fr. 300 kr

Designer:

DetailsDoftljus

Cotton Poplin - Doftljus

ByredoCotton Poplin - Doftljus

Finns i flera
utföranden
•••

fr. 300 kr

Designer:

DetailsDoftljus

Bibliotheque - Rumsspray
850 kr

Designer:

DetailsHem & spa

Tree House - Rumsspray
850 kr

Designer:

DetailsHem & spa

Cotton Poplin - Rumsspray
850 kr

Designer:

DetailsHem & spa

Safran - Doftljus
550 kr

Designer:

DetailsDoftljus

Vektrimmer
150 kr

Designer:

DetailsInredningsprylar

Loveless - Doftljus
550 kr

Designer:

DetailsDoftljus

Apocalyptic - Doftljus
550 kr

Designer:

DetailsDoftljus

Vetyver - Handtvål
380 kr

Designer:

DetailsHem & spa

Loose Lips - Doftljus
550 kr

Designer:

DetailsDoftljus

1  2  3  Nästa »  |  Visa fler produkter
Visar artikel 1-12 av 32.

Logga in

Logga in för att se dina beställningar, spara dina önskelistor och hantera dina leveransuppgifter.

Glömt lösenordet? Klicka här