Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo
CH24 Dyna - Carl Hansen - Hans J. Wegner - NO GA
CH24 Dyna - Carl Hansen - Hans J. Wegner - NO GA

CH24 dynan är en specifikt anpassad sittdyna för y-stolen. Dynan tillverkas helt i läder i flertal färger och är vändbar. Den moderna designklassikern CH24, också känd som The Wishbone Chair, är en av Hans J. Wegners första och mest hyllade verk för Carl Hansen & Søn. CH24 finns i en mängd olika träslag och ytbehandlingar. En dyna kan adderas för extra komfort. Stolen har producerats utan avbrott sedan år 1950. Med sin karaktäristiska Y-formade baksida är stolen ett stilrent och smakfullt val runt matbordet. Det anspråkslösa utseende till trots, är det en lång process att tillverka stolen. Bara den handsydda sitsen är gjord av över 120 meter vaxat papperssnöre som snörats varsamt.

Y-stolen är en favorit och en stol vi tycker extra mycket om på Nordiska Galleriet, en åsikt vi delar med våra kunder. Wegner lyckas kombinera detaljrikedom och skickligt hantverk med skandinaviska rena linjer, vilket gör stolen till en flitigt använd designikon. Vi föreslår ofta att använda CH24 som bekväm matbordsstol, tack vare sina många utföranden går även Wishbone Chair att anpassa efter specifika behov.

4.5 baserat på 2 omdömen

Tine D

|

2022-11-06

Bra kvalitet, men jag tyckte att bilderna var missvisande färgmässigt. Var tvungen att beställa två gånger, då färgen var en helt annan i verkligheten än på bilden.

Berit

|

2024-05-14

CH24 Dyna

1 120,00 kr

 (rek. pris 1 400,00 kr)

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Carl Hansen

Designer:

Bredd:

49 cm

Djup:

39 cm

Färg:

Guldbrun

Material:

Läder

Artikelnummer:

10004906

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.