Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo
4 Hairyskin - Cassina - Charlotte Perriand - NO GA
4 Hairyskin - Cassina - Charlotte Perriand - NO GA
4 Hairyskin - Cassina - Charlotte Perriand - NO GA
4 Hairyskin - Cassina - Charlotte Perriand - NO GA

LC4 Hairyskin är en ikonisk schäslong med justerbar ram från italienska Cassina, formgiven av designertrion Le Corbusier, Pierre Jeanneret och Charlotte Perriand år 1928 och satt i produktion av Cassina år 1965. Schäslongen ingår i den populära kollektionen LC som kan ses i Cassinas katalog I Maestri. LC4 blev berömd tack vare en innovativ design där flera olika material och former kombinerats till en harmonisk helhet. Schäslongen har ett vilsamt säte klätt i läder, skinn eller tyg som kompletteras av en cylinderformad inklädd nackkudde, båda är stoppade med polyester och finns i ett urval av olika färger. Sätet vilar på en rundad, böjd stålram med krompläterad yta, vilken är placerad på ett fyrbent underrede som låter sätets lutning justeras.

LC4 Hairyskin är troligtvis en av modern tids allra första justerbara fåtöljer. Inspirationen för designen var tanken om att funktion och form bör vara a och o när det kommer till avkoppling. Designertrion skapade därför en precis balans mellan schäslongens geometriska och ergonomiska stomme.

Den klassiska serien LC står helt för sig själv i designsammanhang. Originalmöbeln var fåtöljen som ritades av designertrion Le Corbusier, Pierre Jeanneret och Charlotte Perriand år 1928. Den ställdes ut på Salon d?Automne i Paris år 1929. Den franska designertrions samarbete resulterade i flera möbler som utmärktes av hög kvalitet, genomtänkta former och fungerade lika bra på marknaden då som de gör idag. Tack vare sin ikonstatus och enkla, snygga design är LC4 en favorit hos oss på Nordiska Galleriet. LC4 tillsammans med LC-serien har uppnått ikonstatus och hyllas så än idag ? 90 år senare. Det är ett tecken på god design.

Inga omdömen

4 Hairyskin

71 850,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Cassina

Designer:

Bredd:

56.4 cm

Höjd:

69 cm

Djup:

163 cm

Sitthöjd:

27 cm

Underrede/Ben:

Chromeram, Black Enamelemaljerad stålbas

Material:

Stål

Klädselgrupp:

Läder

Klädselns namn:

Hairyskin 13Z229

Artikelnummer:

10078793

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.