Köp Kampanjartiklar från Challieres | Nordiska Galleriet

Challieres Kampanjartiklar

#
Filtrera
Rensa filter
Challieres - Kampanjartiklar
Kategorier
Filtrera
Pris
Tillbaka
Pris
Visa produkter (1)
Filtrera
Fågellampa Applique Volière
Mathieu Challieres för Challieres
2 196 kr rek.pris 2 835 kr
Lagervara

Challieres - Kampanjartiklar

Mathieu Challières är en fransk formgivare som börjar sin karriär inom design år 1997. Efter att ha jobbat som copywriter under många år på flera stora reklambyråer, beslutar han att lämna branschen för att istället göra något för världen som han alltid gjort för sig själv – skapa och designa möbler.
Läs mer

Hans första steg blir att delta på Maison & Objet mässan i Paris där han visar upp bland annat bokhyllor och lampor utifrån hans egen fantasi, men också från hans lägenhet. Han lyckas sälja två stycken lampkronor, vilket för många inte är något märkvärdigt, men för Mathieu blir det en början på något stort. Han hyr ett boende i centrala Paris och skapar sina första egna lampkronor med det unika namnet Holalà, Aîe Aîe Aîe. År 2006 släpper han Voliéres kollektionen, där lampskärmar av känslig koppartråd välkomnar en koloni av fåglar i riktiga fjädrar.

Challieres

Hämtar inspiration från barocken

Mathieu Challières är en genuin designer som hämtar sin inspiration och kreativitet från klassisk barock och samtida stilar. Han använder sig ofta av olika material när han skapar sina verk, såsom gips, tyg, metall och laminat. Hela produktionen är belägen i Frankrike, främst i Belleville där han har sin egen verkstad. Men det är inte bara i hemlandet Challières har nått stora framgångar, över 65 procent av försäljningen går till andra länder.

Challieress Formgivare
Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)