Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Med detta kampanjerbjudande från Fritz Hansen kan du handla en av våra favoriter till kampanjpris, omåttligt populära 3107 Sjuan med läderklädsel i tre varianter. Erbjudandet gäller under en begränsad tid och kan ej kombineras med andra rabatter.

Lädret Wild är ett anilinläder vilket är ett av de mest naturliga och exklusiva lädrena från Fritz Hansen. Det är mjukt och följsamt, genomfärgat och lätt behandlat men ytan är inte täckt. Porerna är öppna vilket låter lädret andas och en fin patina växer fram på det bruna lädret i takt med att möbeln används och att den utsätts för sol. För att bibehålla en så obehandlad yta som möjligt kan små naturliga märken anas kvar på huden vilket gör var läder helt unikt och endast de finaste hudarna används.

Det svarta lädret Essential är ett av Fritz Hansens standardläder vilket är ett slitstarkt och användarvänligt läder tack vare att det är slipat och täckmålat ges en yta som står emot spill och fläckar bra. Det är tåligare än ett anilinläder och utvecklar inte samma patina över tid då lädrets porer är täckta.

Ikoniska stolen 3107 Sjuan formgavs av Arne Jacobsen för Fritz Hansen år 1955. Trots att över 60 år gått sedan Sjuan introducerades känns designen än idag lika aktuell, vilket den ständiga höga efterfrågan kan bekräfta. Stolen finns i en mängd olika utföranden. Sits och ryggstöd är skapade i ett helt stycke genom en för sin tid revolutionerande teknik. Nio lager fanér och två lager indisk bomull har formpressats till sin rätta form över ånga. Detta har gett stolen sin bekväma flexibilitet och nätta siluett. Stolen har nätta ben gjorda i förkromat stål och är stapelbar i upp till tolv stolar.

Sjuan 3107 är en vidareutveckling från Arne Jacobsens välkända stol Myran och har kommit att bli Fritz Hansens mest sålda stol. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör stolen till en designklassiker och favorit hos oss.

Inga omdömen

3107 Sjuan - Helklädd Kampanj

11 990,00 kr

 (rek. pris 12 445,00 kr)

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Fritz Hansen

Designer:

Arne Jacobsen

Bredd:

51 cm

Höjd:

82 cm

Djup:

52 cm

Sitthöjd:

46 cm

Underrede/Ben:

Förkromat stål

Färg:

Svart

Material:

Bok, Stål

Sits:

Läder

Utförande:

Wild black

Klädselgrupp:

Läder

Artikelnummer:

10568301

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.