Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Fritz Hansens storsäljare Sjuan, eller Serie 7, formgavs av Arne Jacobsen år 1955 och kommer här som skrivbordsstol. 3117 Sjuan följer samma design som originalet, 3107, men benen har här ersatts av ett förkromat höj- och sänkbart underrede på hjul.

Sjuan är baserad på samma innovativa tillverkningsprocess som Jacobsens klassiska stol Myran. Sits och ryggstöd är skapade i ett stycke, bestående av nio lager fanér som skiktats med två lager indisk bomull och pressats till sin rätta form över ånga. Detta har gett stolen sitt tunna och eleganta skal, ryggstödet kan även sviktas vilket bidrar till den höga komforten.
I denna modell av 3117 Sjuan är skalet helt inklätt vilket ger en extra mjuk och skön sits. Ett brett urval av textilier och läder finns att välja mellan.

Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens genom tiderna mest sålda stol och har lanserats i en rad olika utföranden. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör den till en klassiker och storfavorit hos oss.

Inga omdömen

3117 Sjuan - Snurrstol Helklädd

Från 16 495,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Fritz Hansen

Designer:

Arne Jacobsen

Bredd:

50 cm

Djup:

52 cm

Sitthöjd:

44 cm

Sittdjup:

52 cm

Tillbehör:

Mjuka hjul utan broms

Färg:

Svart

Sits:

Läder

Artikelnummer:

10008079r

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.