Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo
3217 Sjuan - Karmsnurrstol - Fritz Hansen - Arne Jacobsen - NO GA
3217 Sjuan - Karmsnurrstol - Fritz Hansen - Arne Jacobsen - NO GA
3217 Sjuan - Karmsnurrstol - Fritz Hansen - Arne Jacobsen - NO GA

Fritz Hansens storsäljare Sjuan, eller Serie 7, formgavs av Arne Jacobsen år 1955 och kommer här som skrivbordsstol. 3217 Sjuan följer samma formspråk som originalet 3107, men har även försetts med bekväma armstöd och ett förkromat höj- och sänkbart underrede på hjul. 

Sjuan är baserad på samma innovativa tillverkningsprocess som Jacobsens klassiska stol Myran. Sits och ryggstöd är skapade i ett stycke, bestående av nio lager fanér som skiktats med två lager indisk bomull och pressats till sin rätta form över ånga. Detta har gett Sjuan ett tunnt och elegant skal som till synes består av ett helt stycke trä. Ryggstödet kan även sviktas vilket bidrar till den höga komforten. Stolen finns i en rad olika träslag och färger, med en färgad, klarlackerad eller fullackerad finish. En färgad yta låter träets naturliga struktur och ådring förbli synlig vilket gör varje stol unik. Med en fullackerad yta är varje stol identisk. De olika färgerna och träslagen kan med fördel kombineras i grupp. Skrivbordsstolen 3217 Sjuan passar lika bra i hemmet som på arbetsplatsen.

Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens genom tiderna mest sålda stol och har lanserats i en rad olika utföranden. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör den till en klassiker och storfavorit hos oss.

Inga omdömen

3217 Sjuan - Karmsnurrstol

Från 16 995,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Fritz Hansen

Designer:

Bredd:

61 cm

Höjd:

80 cm

Djup:

52 cm

Underrede/Ben:

Kromat stål, mjuka hjul utan broms

Artikelnummer:

10001273r

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.

Fler Skrivbordsstolar

Mer från Fritz Hansen