Nordiska Galleriet logoNordiska Galleriet logo

Fritz Hansens storsäljare Sjuan, eller Serie 7, formgavs av Arne Jacobsen år 1955 och kommer här som skrivbordsstol. 3217 Sjuan följer samma formspråk som originalet 3107, men har även försetts med bekväma armstöd och ett förkromat höj- och sänkbart underrede på hjul.

Sjuan är baserad på samma innovativa tillverkningsprocess som Jacobsens klassiska stol Myran. Sits och ryggstöd är skapade i ett stycke, bestående av nio lager fanér som skiktats med två lager indisk bomull och pressats till sin rätta form över ånga. Detta har gett Sjuan ett tunnt och elegant skal, ryggstödet kan även sviktas vilket bidrar till den höga komforten. Stolen finns med klädsel i textil eller läder i flertalet olika färgval. Skrivbordsstolen 3217 Sjuan passar lika bra i hemmakontoret som på arbetsplatsen.

Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens genom tiderna mest sålda stol och har lanserats i en rad olika utföranden. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör den till en klassiker och storfavorit hos oss.

3217 Sjuan - Karmsnurrstol Helklädd

Från 18 990,00 kr

 (rek. pris 25 495,00 kr)

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Fritz Hansen

Designer:

Arne Jacobsen

Bredd:

61 cm

Höjd:

78.5 cm

Djup:

52 cm

Sittdjup:

52 cm

Underrede/Ben:

Kromat stål, mjuka hjul utan broms

Artikelnummer:

10008157r

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.