Köp Textilier från Fritz Hansen | Nordiska Galleriet

Fritz Hansen Textilier

#
Filtrera
Rensa filter
Fritz Hansen - Textilier
Kategorier
Filtrera
Designer
Tillbaka
Aiayu Arne Jacobsen
Utvalt
Tillbaka
Kampanj Lagervara
Pris
Tillbaka
Pris
Visa produkter (10)
Filtrera
Throw - Cashmere Throw - Cashmere
Fritz Hansen
3 113 kr 4 200 kr
Lagervara
Cushion Vertigo Light Grey 40x60 Cushion Vertigo Light Grey 40x60
Arne Jacobsen för Fritz Hansen
1 056 kr 1 425 kr
Lagervara
Cushion Aiayu - Oat Cushion Aiayu - Oat
Aiayu för Fritz Hansen
1 153 kr 1 550 kr
Lagervara
Cushion Aiayu - Antracite Babylama/Linen Cushion Aiayu - Antracite Babylama/Linen
1 153 kr 1 550 kr
Lagervara
Cushion Vertigo Light Grey 50x50 Cushion Vertigo Light Grey 50x50
Arne Jacobsen för Fritz Hansen
1 056 kr 1 425 kr
Lagervara
Cushion Trapez Midnight Blue 40x60 Cushion Trapez Midnight Blue 40x60
Arne Jacobsen för Fritz Hansen
998 kr 1 425 kr
Lagervara
AJ Cushion Tassel AJ Cushion Tassel
Fler varianter
Arne Jacobsen för Fritz Hansen
1 062 kr 1 350 kr
AJ Cushion Trapez AJ Cushion Trapez
Fler varianter
Arne Jacobsen för Fritz Hansen
1 118 kr 1 425 kr
Vissa varianter i lager
AJ Cushion Trapez - Earth Brown 50x50cm
Arne Jacobsen för Fritz Hansen
1 118 kr 1 425 kr
Lagervara
AJ Cushion Tassel - Pale Green 45x45cm
Arne Jacobsen för Fritz Hansen
1 062 kr 1 350 kr

Fritz Hansen - Textilier

Möbelsnickaren Fritz Hansen från danska Nakskov tar sig till Köpenhamn på 1870-talet och öppnar år 1885 sin egen möbelverkstad. Fritz Hansen börjar producera högkvalitetsmöbler tillsammans med sin son Christian och blir genast framgångsrika.
Läs mer

Redan inom de första 50 åren tillverkar man möbler för prestigefyllda byggnader som Christiansborgs slott, Köpenhamns universitetsbibliotek, rådhus och högsta domstol.

Dansk Design på världskartan

Ett stort antal världskända designers och arkitekter har samarbetat med Fritz Hansen. Bland andra Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Poul Kjærholm, Piet Hein och Bruno Mathsson. Børge Mogensen ritar år 1945 soffan Spoke-Back som kommer att forma dansk modern designhistoria. Ritad som en kombination av en klassisk tvåsitssoffa och en fransk chaise lounge – är soffan före sin tid och går inte i produktion förrän år 1963. Med detta och kommande designsamarbeten deltar Fritz Hansen i utvecklingen av den typiskt skandinaviska stilen som är en variant på tysk funktionalism med fokus på rena linjer.

Under 1950-talet formger Arne Jacobsen stolen Myran och genomslaget blir enormt. Myran, tillsammans med stolen Sjuan, fåtöljerna ägget och svanen bidrar alla till att sätta dansk möbeldesign på världskartan och är betydande framgångar för Fritz Hansen. Poul Kjærholm designar fåtöljen PK22 år 1956 som blir en designklassiker och vinner året därpå det prestigefyllda Grand Prix vid Milanotriennalen. Med PK22 och ett flertal andra designmöbler utvecklas Kjærholm till en av Danmarks mest respekterade designers. 30 år efter hans död är fåtöljen fortfarande lika populär.

Med en ny strategi byter man på 2000-talet namn till Republic of Fritz Hansen. Med målet att låta kunden skapa sitt unika uttryck – vare sig i det privata hemmet, på kontor eller i väntrum och konferensrum – fortsätter man att utveckla och skapa unik, tidlös dansk möbeldesign. År 2015 är ett händelserikt år för Republic of Fritz Hansen, förutom att fira den ikoniska stolen sjuans 60-års jubileum förvärvar företaget det danska belyningsvarumärket Lightyears som har en designfilosofi som går helt i linje med Fritz Hansens framtidsplaner. År 2016 introduceras kollektionen Objects. Kollektionen är en förlängning av varumärket men också ett sätt att locka till sig nya kunder med vackra och prisvärda produkter.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)