Köp Förvaring från Gubi | Nordiska Galleriet

Gubi Förvaringsmöbler

#
Filtrera
Rensa filter
Gubi - Förvaringsmöbler
Kategorier
Filtrera
Designer
Tillbaka
Greta M. Grossman Space Copenhagen
Pris
Tillbaka
Pris
Visa produkter (5)
Filtrera
Private Vitrine Private Vitrine
Fler varianter
Space Copenhagen för Gubi
45 499 kr rek.pris 64 995 kr
Vissa varianter i lager
62 Dresser byrå - 4 lådor 62 Dresser byrå - 4 lådor
Greta M. Grossman för Gubi
24 045 kr rek.pris 29 995 kr
Lagervara
62 Dresser byrå - 6 lådor 62 Dresser byrå - 6 lådor
Greta M. Grossman för Gubi
40 070 kr rek.pris 49 995 kr
62 Dresser byrå - 3 lådor 62 Dresser byrå - 3 lådor
Greta M. Grossman för Gubi
28 008 kr rek.pris 39 995 kr
Private Sideboard Private Sideboard
Fler varianter
Space Copenhagen för Gubi
31 497 kr rek.pris 44 995 kr

Gubi - Förvaringsmöbler

Gubi grundas år 1967 av makarna Gubi och Lisbeth Olsen i Danmark. De fokuserar inledningsvis på möbeldesign och textilförsäljning inom detaljhandeln. Ivriga att skapa sig ett eget namn på marknaden introducerar sönerna Sebastian och Jacob snart mode i familjeföretaget med en banbrytande konceptbutik.
Läs mer

Butiken blir först i Danmark med att importera märken som Prada och Helmut Lang. Just nyfikenhet och mod att våga ta chanser blir snart Gubis signum. I sitt arbete hämtar de inspiration från 30-, 40-, 50- och 60-talets möbeldesign samtidigt som de arbetar med innovativa, moderna formgivare.

Gubi varumärkesbild

Design med nyfikenhet och glimten i ögat

Genom sina samarbeten med formgivare som till exempel Mathieu Matégot, Jacques Adnet, GamFratesi och Louis Weisdorf lyckas Gubi gång på gång med att knyta estetiskt tilltalande och ibland provocerande formspråk till sina vägledande principer: tidlös design, funktionalitet och kvalitet. Gubi gör sig senare även ett namn på sina uppmärksammade återlanseringar. Ett exempel är Bestilite, en serie Bauhaus-inspirerade lampor vars original formgavs år 1930 av den brittiska designern Robert Dudley Best. På slutet av 1980-talet återlanserar Gubi 13 designklassiker där Bestilite finns med. Samlingen blir snabbt en succé och säljs över hela världen.

Ett tydligt exempel på Gubis nytänkande formspråk är Gubi Chair, en del i linjen Gubi som skapas i samarbete med Komplot Design år 2003. Gubi Chair är den första stolen som med hjälp av innovativ teknik formas av tredimensionella fanérblad. Den får motta flera utmärkelser och är idag en permanent del av Museum of Modern Arts samlingar. Ytterligare ett exempel är samarbetet med GamFratesi, den prisbelönta dansk-italienska designerduon som uppmärksammas över hela världen för sin ikoniska, informella stil. Idag drivs familjeföretaget Gubi vidare av sönerna Jacob och Sebastian med fortsatt passion för att både skapa nytt samt återuppliva designikoner från det förflutna.

Logga in

Logga in på ditt konto för att komma åt lagda beställningar och kontouppgifter.

eller
Ny kund?Få 10% rabatt på ditt första köp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för inspiration och exklusiva erbjudanden. Ange sen koden i kassan när du handlat färdigt.

Tack för din anmälan
Din e-post är redan registrerad
*Rabatten gäller för dig som är ny kund, vid ditt första köp online på nordiskagalleriet.se. Koden går inte att kombinera med andra erbjudanden, rabatter eller utförsäljningar. Koden gäller inte i våra butiker i Stockholm och Göteborg och omfattar inte varugrupperna kök, garderober och Limited Editions.
Önskelista (0)