Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo

Baker Sofa är en soffa formgiven av Finn Juhl år 1951 och återlanserad av House of Finn Juhl år 2009. Den organiska soffan med sina runda former är hantverksmässigt tillverkad med en träram i antingen ek eller valnöt. Klädseln är helt sydd för hand. I soffans sits finns fjädrar som garanterar maximal komfort och hållbarhet.

Baker Sofa blev Finn Juhls debut på den amerikanska marknaden. Med sitt karaktäristiska tvådelade ryggstöd och sin skulpturala form förstår man att Edgar Kaufmann Jr., en framstående konstsamlare och chef för industridesignsavdelningen på MoMA i New York, fattade tycke för Finn Juhl och hans design. Det var nämligen Kaufmann som introducerade Finn Juhl för den amerikanska marknaden. Bland annat skrev han en artikel i tidningen Interiors om den danske formgivaren, något som möbeltillverkaren Hollis Baker från Michigan uppmärksammade. Hollis Baker erbjöd Finn Juhl att designa en kollektion av moderna möbler åt honom. Resultatet blev bland annat denna soffa, därav namnet Baker Sofa. Händelsen blev början på en utveckling som senare skulle komma att kallas ”Danish Modern” som startade en högkonjunktur för dansk design i USA.

Vi visar endast upp ett urval av varianter på vår hemsida, övriga utföranden finner du i produktbladet. Önskar du ett annat utförande eller hjälp med att beställa är du välkommen att kontakta oss.

Inga omdömen

Från 160 650,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

House of Finn Juhl

Designer:

Bredd:

195 cm

Höjd:

98 cm

Djup:

80 cm

Artikelnummer:

10452989r

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.

Fler Soffor

Mer från House of Finn Juhl